Nemzetközi foci bajnokok ligája

„Mondhatnám, hogy tökéletes vagyok, de senki sem az” – Ancelotti sajátosan vette védelembe játékosát

Carlo Hermann / AFP
Carlo Hermann / AFP

Nehéz meccset nyert meg Nápolyban a Real Madrid 3-2-re, Carlo Ancelotti csapata így két fordulót követően is hibátlan a C csoportban. A hírek elsősorban a góllal és gólpasszal jelentkező Jude Bellinghamről szólnak – teljes joggal –, azonban az angol játékos mellett mások is szóba kerültek a találkozót követő sajtótájékoztatón. Például a kapus, Kepa Arrizabalaga, aki a Chelsea-től érkezett kölcsönbe Thibaut Courtois sérülése miatt, és akinek akadnak gondjai a beíveléseknél, most is volt ilyen jelent, amit góllal büntetett a Napoli.

Félelmetes a kapuban, most is volt két óriási védése. A levegőben akadnak gondjai, de ez érthető, azért nem két méter magas. Senki sem tökéletes. Most mondhatnám, milyen jóképű vagyok, és tökéletes, de senki sem az. Még maguk sem

mondta a végén már nevetve Ancelotti az újságíróknak.

Jose Breton / NurPhoto / NurPhoto via AFP

A 29 éves, és egyébként 188 centiméter magas Kepát jövő nyárig vette kölcsön a Real Madrid, eddig nyolc meccsen védett, ezek közül négyen nem kapott gólt. Az FBref statisztikái szerint eddig 5,9 gólt érő helyzetet dolgoztak ki a Real ellen azokon a meccseken, melyeken a spanyol állt a kapuban, de csak ötször sikerült őt mattolni, azaz pozitív a mérlege eddig.

Kapcsolódó
A beteg óriás sárba ragadt – a ManUnited összeomlásáról ír az angol sajtó
Kevés olyan gyűlölt ember van Manchesterben, mint Erik ten Hag.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik