Nemzetközi foci bajnokok ligája

A beteg óriás sárba ragadt – a ManUnited összeomlásáról ír az angol sajtó

Darren Staples / AFP
Darren Staples / AFP
Nem elég, hogy a hazai bajnokságban pofonözönt kap, és hét forduló után csak a 10. helyen áll a Manchester United labdarúgócsapata, még a Bajnokok Ligájában is megalázó helyzetbe került. A müncheni vereségét még csak-csak meg lehetett magyarázni, de a keddi, hazai, Galatasaray elleni pofont már nehezen.

A török csapat a játéknap egyik legnagyobb meglepetését okozta azzal, hogy, kétszer is felállt hátrányból, végül úgy verte 3-2-re a manchesterieket az Old Traffordon, hogy Mauro Icardi még egy büntetőt is elhibázott. A Galata története során először nyert Angliában.

Az angol sajtó nem kímélte a ManUnitedet, a Mirror összeomlásról írt, a Daily Mail a vereséget (és az Arsenal franciaországi bukását együttesen európai szemétként jellemezte. A Telegraph szerint a MU egy szakadék szélén bámul a mélységbe, míg a Daily Express a válság elmélyüléséről írt, és állítja, „a beteg óriás beleragadt a sárba.”

A szurkolók szerint vita ide vagy oda, Jadon Sancho mellőzése nagy hiba, és hát meg lehet a véleményük a hibát hibára halmozó André Onana kapusról, ha azt kérik a klubtól, inkább hozza vissza a nyáron távozott, de még klub nélkül álló David de Geát.

Erik ten Hag edző sorsa is lassan megpecsételődni látszik, a drukkerek mindenesetre fütyülték rendesen a kedd esti meccsen. A legelvakultabbak máshogy is kifejezték ellenszenvüket, a közösségi médiában például megjelent egy olyan összefoglaló, amely összegyűjtötte, milyen negatív rekordok dőltek meg eddig a holland edzővel.

Íme néhány példa:

  • a Galatasaray 117 éve nem nyert meccset angol földön, egészen Erik Ten Hagig.
  • a Manchester United soha nem veszítette el a szezon első két Bajnokok Ligája-csoportmeccsét, egészen Erik Ten Hagig.
  • a Manchester United soha nem kapott 7 gólt első két Bl-csoportmérkőzésén, egészen Erik Ten Hagig.
  • a Manchester United a Premier League-története során az eélső hét meccsből sohasem veszített el négyet, egészen Erik Ten Hagig
  • a Manchester United 1989 óta nem szerzett első hét meccsén csupán 9 pontot, egészen Erik Ten Hagig.
  • a Manchester United 28 éve nem kapott 4 gólt BL-csoportmeccsen, egészen Erik Ten Hagig.
  • a Manchester United 1978 óta nem kapott három vagy annál több gólt 3 egymást követő meccsen, egészen Erik Ten Hagig.
  • a Manchester United soha nem kapott két gólt az Old Traffordon lejátszott bajnoki első négy percében, egészen Erik Ten Hagig.

Közben Ten Hag optimistán nyilatkozott, mert szerinte még van esélyük továbbjutni a csoportból.

Minden nyitott, még mindig van előttünk négy meccs, ebből kettő az FC Köbenhavn ellen

– mondta Ten Hag. Hozzátette, minden találkozó nehéz, de tudják, mit kell tenniük annak érdekében, hogy életben tartsák továbbjutási reményeiket a BL-ben.

„Tudjuk, hogy minden mérkőzést meg kell nyernünk ahhoz, hogy meglegyen a lehetőségünk a továbbjutásra” – hangsúlyozta Christian Eriksen, az MU középpályása.

Kapcsolódó
Onana hibája után bukott el a Manchester United, mázlis bombagóllal nyert a Real Madrid
Vért izzadt a Bayern München Koppenhágában, az Arsenal pedig pont nélkül maradt.
Olvasói sztorik