Nemzetközi foci

Tetemes pénzbírságot, de második esélyt is kap Dárdaiék kapusa

Soeren Stache / dpa Picture-Alliance via AFP
Soeren Stache / dpa Picture-Alliance via AFP

Megszünteti a kapus, Marius Gersbeck felfüggesztését a Hertha BSC, a játékos a válogatott szünetben csatlakozik ismét a német másodosztályú csapat első keretéhez és bekapcsolódik a mindennapi munkába. Thomas E. Herrich ügyvezető igazgató elmondása szerint Gersbeck megbánást tanúsított, és noha elítélik, amit tett, bizonyíthat.

Kap egy második esélyt. A felfüggesztését megszüntetjük, ugyanakkor figyelmeztetést és tetemes pénzbírságot kap

idézi Herrichet a klub honlapja.

A 28 éves Gersbeck a Herhtánál nevelkedett, majd 2019-ig a klub kötelékébe tartozott, akkor a Karlsruhébe igazolt. Az élvonalból kiesett berliniek a nyáron visszacsábították a másodosztály egyik legjobb mutatóival bíró kapusát, aki azonban a nyári, ausztriai edzőtábor alkalmával az utcán összeverekedett egy 22 éves férfival, utóbbi súlyos sérüléseket szenvedett, több csontja is eltört. Gersbeck akár ötéves börtönbüntetést is kaphatott volna súlyos testi sértés vádjával, ám miután beismerte tettét és bocsánatot kért az áldozattól, az ausztriai bíróság 40 ezer euróra büntette.

Nem vagyok rossz ember

– mondta a játékos, aki megbánta tettét és örül neki, hogy a sértett elfogadta a bocsánatkérését. Most teljes erőbedobással azon lesz, hogy bebizonyítsa, rászolgált a második esélyre a Herthánál.

A Hertha BSC vezetőedzője a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya, Dárdai Pál, a szakember mindhárom fia – Pál, Márton és Bence – a csapat keretének tagja.

Kapcsolódó
Bizarr csere Spanyolországban, sírva hagyta el a pályát a kapus
Sergio Herrera remekelt az Alaves ellen megnyert meccset, mégis cserét kért – egészen furcsa ok miatt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik