Nemzetközi foci

Az edzőtáborban vették őrizetbe Dárdaiék játékosát

Soeren Stache/picture alliance via Getty Images
Soeren Stache/picture alliance via Getty Images

Őrizetbe vette a rendőrség az Ausztriában edzőtáborozó Hertha BSC kapusát, Marius Gersbecket. A Bild számolt be először minderről, a lap pedig megkereste a klubot is, amely elismerte, hogy a rendőrség nyomozást folytat az egyik játékosa ellen, de többet nem kívántak hozzátenni.

A hírek szerint egy szombat esti, kocsmai nézeteltérésben volt érintett Gersbeck, aki egy fiatal férfival került összetűzésbe, utóbbi fejsérülést szenvedett és kórházba szállították.

A játékos sérüléssel bajlódik, így ugyan jelen volt a szombatin, RWD Molenbeek elleni edzőmeccsen, de nem játszott. Gersbeck egyébként a nyáron tért vissza a Dárdai Pál vezette Herthához.

A berlini születésű, a Herthában nevelkedett játékos 2013 és 2019 között már állt a klub alkalmazásában, de az első csapatban csak egy meccsen jutott szóhoz. 2019-ben aztán a Karlsruhéhez igazolt, ahol összesen 100 mérkőzésen vetették be, 27 alkalommal hozta le kapott gól nélkül a meccset.

Igazi herthás, aki a liga egyik legjobb kapusává vált a Karslruhéban, minden adottsága megvan ahhoz, hogy fontos szereplője legyen a csapatunknak

– mondta a berliniek sportigazgatója, Benjamin Weber, amikor bejelentették a leigazolását.

A 27 éves Gersbeck, aki a Kicker osztályzatai alapján az ötödik volt a kapusok rangsorában a Bundesliga 2 legutóbbi szezonjában, 2026-ig szóló szerződést írt alá.

Olvasói sztorik