Nemzetközi foci

„A bajnokság egyik legjobbja” – új igazolást jelentett be Dárdai csapata

Matthias Hangst / Getty Images
Matthias Hangst / Getty Images

Megkezdte az építkezést a következő szezonra a másodosztályba süllyedt Hertha BSC, amely kedden egy kapus, Marius Gersbeck érkezését jelentette be. A berlini születésű, a Herthában nevelkedett játékos 2013 és 2019 között már állt a klub alkalmazásában, de az első csapatban csak egy meccsen jutott szóhoz.

2019-ben aztán a Karlsruhéhez igazolt, ahol összesen 100 mérkőzésen vetették be, 27 alkalommal hozta le kapott gól nélkül a meccset.

„Igazi herthás, aki a liga egyik legjobb kapusává vált a Karslruhéban, minden adottsága megvan ahhoz, hogy fontos szereplője legyen a csapatunknak” – mondta a berliniek sportigazgatója, Benjamin Weber.

A 27 éves Gersbeck, aki a Kicker osztályzatai alapján az ötödik volt a kapusok rangsorában a Bundesliga 2 szezonjában, 2026-ig szóló szerződést írt alá.

A Hertha vezetőedzője Dárdai Pál, aki ugyan benntartani nem tudta a csapatot, de megkapta az esélyt, hogy visszavezesse azt a Bundesligába. A megállapodáskor el is mondta, szerinte mire van szükség ahhoz, hogy egyből visszajusson a legjobbak közé a Hertha BSC.

sofascore.com
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik