Nemzetközi foci

Kilenc éve rabló szúrta tüdőn a szombati meccsen újraélesztett a holland kapust

Marcel van Dorst / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Marcel van Dorst / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Majdnem tragédiába torkollott a holland labdarúgó-bajnokság szombati, Waalwijk-Ajax mérkőzése, amelynek 84. percében a hazaiak kapusa, Etienne Vaessen olyan szerencsétlenül ütközött Brian Brobbeyvel, a vendégek támadójával, hogy a fejét ért ütés miatt elájult, lenyelte a nyelvét és újra kellett éleszteni a pályán.

A síró játékosok és a megdöbbent szurkolók mellett a játékvezető a lehető legjobb döntést hozta és lefújta a mérkőzést.

Hétfőn szerencsére jobb hírek érkeztek, Vaessen kapust kivizsgálták és egy kórházban töltött éjszaka után vasárnap haza is engedték.

A Waalwijk csapatkapitánya, Michiel Kramer azt mondta, klubtársa felépülését orvos és gyógytornász felügyeli majd.

„Ijesztő pillanatok voltak, remélem, sohasem él át senki ilyen pillanatokat. Ilyenkor egy pillanatra távol vagy a világtól. Az orvosunk kellett közbelépnie, mert Vaessen lenyelte a nyelvét.

Amikor az ember meglátja az újraélesztést, megrémül, és persze azonnal a szívleállás jut az eszébe. Hatalmas sokk volt

– nyilatkozta.

„Szerencsére nem volt vérzéses sérülése, szóval jól nézett ki. Jó éjszakája volt, és hazamehetett. Ezek mind pozitív üzenete” – tette hozzá.

A mérkőzést egy későbbi időpontban fejezik be, erről a szövetség várhatóan a következő napokban dönt majd.

A 28 éves kapus nem először került életveszélyes helyzetbe. 2014-ben, még a helyi WSC amatőr csapatában futballozott, amikor a MediaMarkt biztonsági őreként dolgozott.

Amikor egy bolti tolvajt üldözőbe vett, az megkéselte. A szúrás akkor a tüdejét érte, azért kellett hosszabb időt kórházban töltenie.

Kapcsolódó
Sírva fakadtak a játékosok a Waalwijk-Ajax bajnokin
Etienne Vaessen, a hazaiak kapusa miatt aggódik a futballvilág, aki a mérkőzés hajrájában egy ütközés után eszméletlenül terült el, és újra kellett éleszteni.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik