Nemzetközi foci

Sírva fakadtak a játékosok a Waalwijk-Ajax bajnokin

A holland bajnokság 7. fordulójában az RKC Waalwijk az Ajaxot fogadta, azonban a szombati mérkőzés 84. percben, 3–2-es Ajax vezetésnél félbe kellett szakítani találkozót. Egy jobb oldalon futó amszterdami támadásnál Carlos Forbs kiugratta Brian Brobbeyt, aki megtolta a labdát, és csúnyán összeütközött a kapujából kifutó, és hárítani próbáló Etienne Vaessennel. A hazaiak kapusa mozdulatlanul elterült a földön.

A lassítások után kiderült, a 28 éves kapus feje a csatár lábával találkozott, ezért terült el eszméletlenül. A játékostársak reakciójából azonnal látszott, hogy nagy a baj. Az orvosok egyből a pályára rohantak.

A kapust hamarosan ponyvákkal vették körül, a feszültségteli percek alatt mindkét csapat játékosai közül többen sírtak és imádkozni kezdtek Vaessen életéért. Az első sajtóhírek szerint az orvosok újraélesztették, majd miután hordágyon levitték a pályáról, a játékvezető lefújta a találkozót.

Vaessent eztán kórháza szállították, ahonnan jó hírek érkeztek:  Frank van Mosselveld, az Waalwijk elnökségi tagja megerősítette, magához tért, reagált az orvosok kérdéseire, de állítólag nem emlékszik arra, hogy mi történt vele.

Arról egyelőre még nincs döntés, mikor és hogyan zárják le a találkozót.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik