Nemzetközi foci

A Puskás Akadémia játékosáról áradoznak Horvátországban

Hatalmas lelkesedéssel írnak Horvátországban Luka Juricicről, a Puskás Akadémia 18 éves

A középpályást szülei horvátok, de Kanadában született az ontariói Georgetownban, így kanadai és horvát állampolgársággal is rendelkezik. Négy évesen kezdett focizni, előbb a Toronto FC akadémiájára került, majd a ProStars FC-ben szerepelt előbb a korosztályos, majd a felnőtt csapattal. A gol.dnevnik.hr cikke szerint 2022-ben a horvát Goricánál is szerepelt próbajátékon, de még túl fiatal volt hozzá, hogy profi szerződést kössön a klubbal.

Ha már Európában volt, nem szeretett volna volna visszatérni Észak-Amerikába, így a ProStars FC-s edzője segítségét kérte, aki összekötötte a Puskás Akadémiával. A felcsútiak boldogan befogadták az akadémiára és kisvártatva meghatározó tagja lett az U19-es csapatnak, két góllal és 6 gólpasszal zárt.

Korához képest fizikailag rendkívül erős, és nagyon tehetséges futballistára, akinek szép jövőt jósolnak a magyar klubban. Érdemes a horvát szövetségnek is megfigyelnie a fejlődését, mert nagyon ígéretes

– írják a horvátok.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Luka Juricic (@luka.juricic) által megosztott bejegyzés

A Dnevnik szerint egyébként belga, holland és német megfigyelők is monitorozzák a szereplését és az sem kizárt, hogy a közeljövőben értékesíti a játékjogát a Puskás Akadémia.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik