Nemzetközi foci

José Mourinho ennél mourinhósabb nyilatkozatot nem is adhatott volna karrierje mélypontja után

Simone Arveda / Getty Images
Simone Arveda / Getty Images

Az AS Roma 4-1-re kikapott a Genoa vendégeként, így hat forduló után egy győzelemmel, két döntetlennel és három vereséggel, öt szerzett ponttal csak a 16. helyen áll a Serie A-ban.

Ez José Mourinho karrierjének legrosszabb szezonkezdése. Eddig a 2015-16-os rajtja volt a leggyengébb még a Chelsea-nél, akkor decemberben ki is rúgták.

A portugál arról beszélt a meccs után, hogy pocsékul kezdtek, majd próbáltak támadó cseréket eszközölni, de a Genoa újabb gólokat szerzett, a harmadik bekapott gólnál pedig el is dőlt a meccs. Felhozta, hogy Chris Smalling hiányzott a védelemből, de nem csak erre fogná, hogy nem voltak elég stabilak. „Ez a csapatszellem és a közös munka eredménye, ebből hiányzik valami” – mondta.

Ez karrierem legrosszabb szezonkezdése. De azt hiszem, az AS Roma most jutott be egymást követő két évben európai kupadöntőbe

– adott mourinhós helyzetjelentést a portugál edző a jelenlegi helyzetre, utalva arra, hogy kinevezése után nyert egy Konferencia Ligát a csapattal, legutóbb pedig az Európa Ligában finálézott irányításával a csapat. Még annyit hozzátett, hogy maximum csak belül sírhatnak, keményen bele kell vetniük magukat a munkába, hogy a következő bajnokin már győzzenek.

Ez egyébként Mourinho harmadik szezonja az AS Románál, és karrierje korábbi szakaszára jellemző volt, hogy ebben az időszakban dőlt össze minden, és távozott aztán.

Kapcsolódó
Dárdai Pál: Nem voltam kedves a fiúkkal
Egymást követő két bajnokiját nyerte meg a berlini csapat, de a vezetőedző nem szeretné, ha játékosai megelégednének ezzel.
Olvasói sztorik