Nemzetközi foci

Real-játékos ebben az évszázadban még nem produkált ilyen sorozatot

Diego Souto/Quality Sport Images / Getty Images
Diego Souto/Quality Sport Images / Getty Images
Joselu igazán különleges dolgot ért el. A Real Madrid győzelme ellenére sem tudta megelőzni a Gironát.

A Real Madrid a jelek szerint hamar túltette magát az Atlético Madrid ellen vasárnap elveszített városi rangadón, ugyanis szerdán 2-0-ra verte a Las Palmast. Bár az első félidőben egészen a ráadás percekig kellett várni Díaz vezető találatára, a fordulás után Joselu az 54. percben megduplázta fejjel a hazai előnyt, és hiába akadt a folytatásban pár lehetősége a vendégcsapatnak, szépíteni sem sikerült.

Az Opta statisztikája szerint Joselu a 21. században az első madridi játékos, aki az első négy hazai bajnokiján betalált.

A nyáron visszatért csatár sorozatában az az érdekes, hogy az első hazai bajnokiját még 2011-ben játszotta a Real Madridban, az Almería 8-1-es kiütéséből vette ki a részét. Első madridi időszakában ezen kívül még egy kupameccs jutott neki, majd nagy utat tett meg, spanyol klubok mellett megjárta a Bundesligát és a Premier League-et is, az előző szezont pedig az élvonaltól búcsúzó Espanyolnál töltötte.

Joselu így örült a góljának:

A Real Madridnak 18 pontja van, az eddigi hét fordulóban hatszor nyert és egyszer kikapott. Az élen az a Girona áll, ami még egyszer sem kapott ki, hat győzelme és egy döntetlenje van, ezúttal a Villarrealt verte. A Girona 2019-ben kiesett az élvonalból, három évet eltöltött a másodosztályban, majd a 2022-ben a hatodik helyről, a rájátszáson keresztül jutott vissza az élvonalba. Az előző szezonban a tizedik helyen zárt.

La Liga, 7. forduló

Real Madrid – Las Palmas 2-0 (1-0)

Villarreal – Girona 1-2 (0-0)

Athletic Bilbao – Getafe 2-2 (1-0)

Cádiz – Rayo Vallecano 0-0

Valencia – Real Sociedad 0-1 (0-1)

Kapcsolódó
Percek alatt összeomlott a csapat, kirúgták az NB II-es edzőt
Az Ajka 2-1-es vereséget szenvedett a Gyirmóttól, Jeney Gyula meg sem várta a lefújást.
Olvasói sztorik