Nemzetközi foci

Szétszedi Ancelottit a madridi sajtó az elveszített derbi után

Jose Breton / Pics Action / NurPhoto via Getty Images
Jose Breton / Pics Action / NurPhoto via Getty Images

Véget ért a Real Madrid hibátlan menetelése a szezonban. Carlo Ancelotti csapata az első öt bajnokiján, valamint az Union Berlin elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésen is nyerni tudott, ám vasárnap este 3-1-re kikapott az Atlético Madridtól.

A Realnak és vezetőedzőjének, Carlo Ancelottinak így azonnal bérelt helyet lett a spanyol címlapokon.

A madridi As például azt írta, hogy szokatlan módon síri csend volt a csapat hétfői edzésén, valamint a játékosok körében, és a klubelnök, Florentino Pérez részéről is vannak kétségek Ancelotti új, gyémánt alakzatú középpályája, vagy az úgynevezett karácsonyfa alakzata kapcsán. A lap azzal folytatja, hogy Jude Bellingham góljai eddig elfedték a problémákat, de az angol sztárigazoláson kívül többen is (például Rodrygo, Fede Valverde) szenvednek az új rendszerben. Illetve komoly problémát jelent, hogy nincs igazi befejezőembere a csapatnak – Karim Benzema a nyáron a szaúdi ligába igazolt, a helyére igazolt Joselu hét mérkőzésen két gólnál jár egyelőre.

Téma az is, hogy csak nagyon lassan kezd a Real Madrid, amely eddig hat gólt kapott a spanyol bajnokságból, de ötöt is már az első 20 percben. „Ez valóban olyan téma, amiről még beszélni kell, mert nem várható el, hogy mindig fordítsunk” – mondta Ancelotti is az újságíróknak.

A spanyol lapok abban egyetértenek, hogy egy vereségtől még nem került veszélybe az olasz vezetőedző állása, aki egyébként a szezon végén amúgy is távozik, ő lesz a brazil szövetségi kapitány. Ugyanakkor valamit ki kell találnia Ancelottinak arra, hogy ne hagyja kétségek közt a játékosait, mert az elmúlt szezonokban mindig a csapategység volt az erőssége, jegyzi meg a Relevo.

A Real Madrid, amely a harmadik helyen áll a bajnokságban, szerdán a Las Palmas ellen javíthat, hazai pályán.

Kapcsolódó
Az étkezőből is kitiltották a Manchester United 85 millió eurós játékosát
Jadon Sancho egészen eddig külön készül a többiektől, amíg nem kér bocsánatot.
Olvasói sztorik