Nemzetközi foci

Felfüggesztették a ciprusi bajnokságot, miután egy bíró anyjának az autóját felgyújtották dühös szurkolók

Emilio Andreoli/Getty Images
Emilio Andreoli/Getty Images

Határozatlan időre felfüggesztették a ciprusi élvonalbeli labdarúgó-bajnokságot.

A szigetországban régóta problémának számított a játékvezetők megítélése, illetve az ellenük irányuló szurkolói terror. Ennek legújabb fejleménye volt, hogy hétfőn felgyújtották Menelaosz Antoniou bíró édesanyjának kocsiját. A hétfőre kitűzött Szalamina-Ethnikosz bajnokit azonnal el is halasztotta a szövetség (CFA), majd miután sztrájkolni kezdtek a játékvezetők, az egész bajnokságot felfüggesztették.

„A CFA-hoz a játékvezetők levele érkezett, amelyben közölték, hogy az őket és családtagjaikat ért folyamatos támadások miatt hozták meg ezt a döntést, valamint azt, hogy egyetlen ügyet sem oldottak meg az illetékesek. A CFA ismét mély aggodalmának ad hangot az ismétlődő rosszindulatú akciók és a játékvezetőink elleni terrorizmus miatt.

A játékvezetők és családjaik számára nyújtott támogatásunk megkérdőjelezhetetlen, és reméljük, hogy az elkövetőket rendőrségi nyomozás útján állítják bíróság elé

– áll a szövetség közleményében.

A Guardian cikke felidézi, hogy júniusban bombával fenyegették a játékvezetői székházat, míg 2020-ban szintén robbanószereket találtak egy játékvezető autóján, szerencsére a tragédia elmaradt akkor.

Olvasói sztorik