Nemzetközi foci bajnokok ligája

A Real a 90+4. percben törte meg a BL-újoncot

OSCAR DEL POZO / AFP
OSCAR DEL POZO / AFP

Jude Bellingham hosszabbításban szerzett góljával nyert a Real Madrid az Union Berlin ellen a BL-csoportkör első fordulójában.

Az esélyeknek megfelelően végig a Real dominált, amely 30 kapura lövéssel próbálkozott, igaz, ezek közül csak hét találta el a kaput (ugyanez az arány az Unionnál: három lövés, de egy sem ment kapura).

A madridiaknál Joselu volt a legaktívabb az ellenfél kapuja előtt, a nyerőember mégsem ő lett, hanem Bellingham, aki a hosszabbításban a Valverde lövése után lecsorgó labdát küldte a kapuba. Az angol középpályásnak ez volt a hatodik tétmeccse a Realnál, és a hatodik gólja.

A berlinieknél Schäfer András sérülése miatt nem került be a BL-keretbe.

A másik kora esti meccsen a Köbenhavn (amelynek az ificsapata két magyarral a soraiban nyert 5-1-re) az 58. percben már 2-0-ra vezetett a Galatasaray otthonában, ám a vendégektől Jelert a 73. percben a második sárgája után kiszállt, és innentől nagy fordulatot vett a meccs.

A 86. percben Boey egy váratlan és ravasz lövéssel közelebbb hozta a Galatát, majd két perccel később Zaha beadása után Teté mesés kapáslövéssel egyenlített, így a törökök végül egy pontot megmentettek.

Bajnokok Ligája, csoportkör, 1. forduló:

A csoport:
Galatasaray (török) – FC Köbenhavn (dán) 2-2 (0-1)
gól: Boey (86.), Teté (88.), illetve Elyounoussi (35.), Goncalves (58.)
piros lap: Jelert (Köbenhavn, 73.)

 

C csoport:
Real Madrid (spanyol) – Union Berlin (német) 1-0 (0-0)
gól: Bellingham (90+4.)

Olvasói sztorik