Magyar foci

Csereként beállva lőtt gólt a magyar tehetség dán klubjában az ifjúsági BL-ben

Honvedfc.hu
Honvedfc.hu

A dán Köbenhavn 5-1-es győzelmet az ifjúsági Bajnokok Ligájában a török Galatasaray vendégeként. Az eredmény számunkra azért lehet érdekes, mert a koppenhágai csapatban csereként két magyar srác is pályára lépett.

A mindössze 16 éves Németh Hunor Vajk a 70. percben állt be, ő most debütált a BL-ben. A 18 éves Szűcs Tamásnak kevesebb idő jutott, ő a 82. percben állt be, de így is szerzett egy gólt, írja a Dániasport Facebook-oldala.

Németh kiskora óta Dániában él a családjával, 5 éves korában kezdett focizni, majd 8 évesen került a Köbenhavnhoz, míg Szűcsöt tavaly nyáron igazolta le a dán csapat a Budapest Honvédtól.

A Köbenhavn U19-es csapata ugyanazokkal került egy csoportba az ifjúsági BL-ben, mint az első csapat a felnőtt BL-ben, vagyis a Galatasaray mellett a Bayern München és a Manchester United vár a magyar fiatalokra. 

Az ifjúsági BL-ben összesen 64 csapat indul, 32 klub szerepel a csoportkörben, további 32 egyesület pedig a bajnoki ágon egyenes kieséses rendszerben vív meg egymással. A magyar színeket a Puskás Akadémia képviseli, amely a bajnoki ágon az azeri Gabalával találkozik, és ha továbbjut, akkor a második körben az olasz Leccével vagy a görög Olympiakosszal csaphat össze. A sorozatot tavaly a holland AZ Alkmaar nyerte.

Kapcsolódó
Mérhetővé vált a futball X-faktora, ami benne van Szoboszlaiban, Kerkezben, de másokban nincs
A holland AZ Alkmaar nemcsak Kerkez Milost értékesítette idén nyáron, hanem tetemes összegért, 58,87 millió euróért adott el átlag 23,5 éves labdarúgókat.

A kiemelt képen Szűcs Tamás látható – még Honvéd-játékosként.

Olvasói sztorik