Nemzetközi foci bajnokok ligája

Lőw Zsolt hétgólos BL-rangadón vezette győzelemre a Bayernt

Tom Weller / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
Tom Weller / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

A Bayern München 4-3-ra verte a Manchester Unitedet a BL-csoportkör első fordulójában.

Az A csoport rangadóján a Bayernt Thomas Tuchel eltiltása miatt Lőw Zsolt irányította, aki az első félidőben kétszer is ünnepelhetett. Igaz, az első gólhoz kellett Onana nagy hibája is, a MU kapusa ugyanis benyelte Sané védhetetlennek nem nevezhető lövését.

A második gól már nem a kameruni kapuson múlt, Musialát csak üldözték a MU-védők, de ő így is letette a labdát a 16-oson belül üresen ácsorgó Gnabrynak, aki nem is hibázott.

A második félidő elején egy pillanatra felvillant egy apró reménysugár a MU számára, amikor a nyáron 75 millió eurórért megvett Höjlund megszerezte első gólját új csapatában,

de Kane tizenegyesből gyorsan visszaállította a kétgólos különbséget. Sokáig úgy tűnt, a United beletörődött a vereségbe, de a 88. percben Casemiro pókfocis mozdulattal bekotort egy gólt.

A Bayernnek erre is volt válasza, Kimmich remek labdája után a 18 éves Tel vágta Onana szeme közé a labdát.

A meccs legeredményesebb játékosa végül Casemiro lett, aki beletette a fejét Bruno Fernandes izomból belőtt szabadrúgásába, de a szoros eredmény ellenére a Bayern végig uralta a rangadót.

A hétvégén a városi rivális Milant 5-1-re elgázoló, az előző BL-kiírásban döntőt játszó Inter a hajrában mentett pontot a Real Sociedad otthonában a csapatkapitány Lautaro Martínez góljával, aki Frattesi pocsék lövésére reagált a leggyorsabban. Ugyanebben a csoportban a 21 évvel és 183 nappal a BL-történelem legalacsonyabb átlagéletkorú csapatával kiálló Salzburg közel 80 percet emberelőnyben játszva nyert a Benfica vendégeként.

A Salzburg a meccs elején kihagyott egy tizenegyest, amikor Konaté még a kaput sem találta el, de nem sokkal később kapott még egy büntetőt, amikor a lécről lecsorgó labdát Antonio Silva kézzel ütötte el egy vendégjátékos elől. Ezt pedig már belőtte Simic, aki a második félidőben egy gólpasszt is kiosztott Gloukhnak, amikor az egyik Benfica-védő beragadt, majd nem tudott szerelni, ezt kihasználva pedig négy salzburgi vitte a labdát a kapusra.

A nap legsimább győzelmét az Arsenal aratta, amely 38 perc alatt három gólt pakolt be a PSV-nek, és végül 4-0-ra verte holland ellenfelét. Saka nyitotta a gólok sorát, amikor bepattintott egy kapusról kijövő labdát, majd kiosztott egy gólpasszt Trossard-nak, aki nagyon precízen kilőtte a bal sarkot.

A harmadik Arsenal-gól sem volt ronda, Trossard került a PSV-védelem mögé, a beadását Gabriel Jesus levette, majd nagy erővel bezúdította.

A második félidőben Arteta már kedvére cserélgethetett a hétvégi, Tottenham elleni rangadóra gondolva, de egy gólt így is szerzett az Arsenal a szünet után, Ödegaard a 16-oson kívülről bombázott a kapuba.

A bajnokságot pocsékul kezdő (a Sevilla 4 meccsen 3, a Lens 5 találkozón 1 pontot kapart össze) csapatok meccsén két szép gól született: Ocampos ívelt fejesére

Fulgini válaszolt egy mesteri szabadrúgással.

BL-csoportkör, 1. forduló:

A csoport:
Galatasaray (török) – FC Köbenhavn (dán) 2-2 (0-1)
gól: Boey (86.), Teté (88.), illetve Elyounoussi (35.), Goncalves (58.)
piros lap: Jelert (Köbenhavn, 73.)

 

Bayern München (német) – Manchester United (angol) 4-3 (2-0)
gól: Sané (28.), Gnabry (32.), Kane (53., 11-esből), Tel (92.), illetve Höjlund (49.), Casemiro (88., 95.)

 

B csoport:
Sevilla (spanyol) – RC Lens (francia) 1-1 (1-1)
gól: Ocampos (9.), illetve Fulgini (24.)

 

Arsenal (angol) – PSV Eindhoven (holland) 4-0 (3-0)
gól: Saka (8.), Trossard (20.), Gabriel Jesus (38.), Ödegaard (70.)

 

C csoport:
Real Madrid (spanyol) – Union Berlin (német) 1-0 (0-0)
gól: Bellingham (90+4.)

 

SC Braga (portugál) – Napoli (olasz) 1-2 (0-1)
gól: Bruma (84.), illetve Di Lorenzo (45+1.), Niakate (88., öngól)

 

D csoport:
Real Sociedad (spanyol) – Internazionale (olasz) 1-1 (1-0)
gól: Méndez (4.), illetve L. Martínez (87.)

 

Benfica (portugál) – Salzburg (osztrák) 0-2 (0-1)
gól: R. Simic (15., 11-esből), Gloukh (51.)
piros lap: Antonio Silva (Benfica, 13.)

Olvasói sztorik