Nemzetközi foci

Szoboszlaié a Premier League történetének második leggyorsabb sprintje

Adrian DENNIS / AFP
Adrian DENNIS / AFP

Az első félidőben kis túlzással pályán sem volt a Liverpool a Wolverhampton elleni bajnokin, aztán a második félidőben feljavult Jürgen Klopp csapata, és 3-1-es győzelmével már 13 pontja van, amivel harmadik a Premier League tabelláján.

Ahogy a korábbi négy bajnokit, Szoboszlai Dominik ezt is végigjátszotta, és most előkerült egy elsőre talán meglepő, de nagyon impozáns statisztika a magyar középpályásról.

A sporttudományokkal foglalkozó Simon Brundish osztotta meg a Twitteren, hogy a mérések szerint Szoboszlai az első félidőben egy hazai támadásnál 36,76 kilométer per órás csúcssebességgel futott vissza, ez pedig a második leggyorsabb sprint a Premier League történetében. Szoboszlai a Wolves legjobbját, Pedro Netót vette üldözőbe, akit végül Alexis Mac Allister állított meg a 16-oson belül.

A csúcsot a Manchester Cityvel a napokban hosszabbító angol válogatott jobbhátvéd, Kyle Walker tartja, akinél az előző idényben egy ízben 37,31 kilométer per órás sebességet mértek.

A Liverpool legközelebb csütörtökön lép pályára, amikor az Európa Liga-csoportkör első fordulójában az osztrák Linzhez látogat.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik