Nemzetközi foci

Szalah zseniális gólpassza és a váratlan helyen feltűnő balhátvéd hozta meg a győzelmet a Liverpoolnak

Bradley Collyer / PA Images via Getty Images
Bradley Collyer / PA Images via Getty Images

A Liverpool hátrányból fordítva nyert a Wolverhampton otthonában a Premier League 5. fordulójában.

Az első félidő egyértelműen a Wolverhamptonról szólt, a hazaiaknál a portugál Pedro Neto volt a legjobb, aki fickándozott a liverpooli védők között, és a 7. percben ő készítette elő Hvang Hi Csan gólját.

A 23 éves Netónak volt még egy gólpassz értékű beadása: kiosztott egy óriási kötényt Gomeznek, majd áttette a labdát a hosszúra, de az érkező Matheus Cunha rossz ütemben ugrott fel, és egészen suta mozdulattal ért a labdába.

A Liverpool felpörgött a második félidőre, és ez meghozta az egyenlítést, Szalah labdája valószínűleg elment volna keresztbe a kapu előtt, de Gakpo érkezett a hosszún, és bepasszolta.

Szalahnak ez volt a 62. gólpassza a PL-ben, amivel ő lett a liga afrikai gólpasszkirálya, és az első helyét megerősítette, amikor a 86. percben Robertsont is megkínálta egy csodás átadással. Az egész onnan indult, hogy José Sa elkapkodott egy kirúgást, majd Szalah passzát a váratlan helyen feltűnő balhátvéd belsőzte be.

Szalah a meccset lezáró harmadik gólban is szerepet játszott: a hosszabbítás elején Elliottnak készítette le a labdát lövésre, a 20 éves középpályás lökete pedig előbb egy védőn pattant meg, majd a bal kapufát is érintette, mielőtt a gólvonal mögé szédült. Elsőre még Elliottnak adták a gólt, majd később átírták Hugo Bueno öngóljára.

A Liverpool 13 pontjával átvette a vezetést a tabellán, de a Manchester City visszaelőzheti, ha győz a West Ham otthonában.

Olvasói sztorik