Nemzetközi foci bajnokok ligája

Nyomasztó fölénye ellenére nem tudott nyerni a Milan a BL-nyitányon

GABRIEL BOUYS / AFP
GABRIEL BOUYS / AFP
Nagyon bosszúsak lehetnek az AC Milan szurkolói, hiszen a kedvencek a hétvégi, Inter elleni kiütéses, 5-1-es vereség után a Bajnokok Ligájában sem tudtak javítani, pedig a helyzeteik alapján több góllal verhették volna a Newcastle Unitedet.

Mintha átok ült volna a milánóiakon, a hatalmas fölény (14:2-es kapura lövési arány az első félidőben) nem hozott gólt. Pobega és Giroud mindent kihagyott, de a legbosszantóbb helyzetet a 33. percben a portugál Rafael Leao hagyta ki, aki gyakorlatilag mindenkit kicselezve ziccerig jutott, de nagyképű módon sarkazni próbált…

A második félidőben sem változott semmi, de majdnem megbosszulta magát a sok kihagyott helyzet, a ráadásban ugyanis Longstaff lövését a hazai kapusnak, Sportiellónak kellett bravúrral védenie.

Az RB Leipzig 3-1-re győzött a svájci Young Boys otthonában úgy, hogy Simakan már a 3. percben megszerezte a vezetést, ezt Elia a félidő közepén kiegyenlítette. A második játékrész hajrája azonban a lipcseieké volt, Schlager a 74. percben szerzett vezetést, az 1-3-as végeredményt pedig Sesko állította be a hosszabbításban.

A lipcsei csapat magyar válogatott játékosai közül a sérülésből felépült Gulácsi Péter a cseresorból nézte végig a mérkőzést, Willi Orbán viszont térdproblémái miatt nem szerepelt a keretben.

Bajnokok Ligája, 1. forduló

F csoport:
AC Milan (olasz) – Newcastle United (angol) 0-0

 

G csoport:
Young Boys (svájci) – RB Leipzig (német) 1-3 (1-1)
gól: Elia (33.), illetve Simakan (3.), Schlager (74.), Sesko (92.)

Kapcsolódó
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik