Nemzetközi foci bajnokok ligája

„Apa stabil, de sokkos állapotban van” – megkéseltek egy Newcastle-szurkolót Milánóban

Azok után, hogy augusztus elején horvát szurkolók halálra késeltek egy görög fiatalt a AEK Athén–Dinamo Zagreb labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező előtt, újabb incidens történt, ezúttal Milánóban.

A Bajnokok Ligája F csoportjának első fordulójában az olasz AC Milan az angol Newcastle Unitedet fogadja, de az összecsapást egy súlyos támadás vezette be. Hétfő éjszaka egy angol szurkoló, az 58 éves Eddie McKay fiával és barátjával a szálloda felé sétált, amikor egy hét-nyolc fős társaság, megtámadta őket.

A maszkos támadók mindhárom sértettről levágták a mezt, a fiút fejbe verték, a védekező McKay pedig három szúrt sebet szenvedett, kettőt a karján és egyet a hátán.

Szerencsére a sérülések nem voltak életveszélyesek, az állapota stabil, és várhatóan hamarosan elhagyhatja a kórházat.

„Mélyen elszomorított és aggodalommal töltött el bennünket a hír, hogy egyik szurkolónk súlyosan megsérült hétfőn este. Felvettük a kapcsolatot a helyi hatóságokkal, jelenleg a sérült szurkolóra és családjára gondolunk. Teljes és gyors felépülést kívánunk neki” – írta közleményében a Newcastle.

A sérült angol drukker családja azonnal Milánóba indult.

Apa stabil, de sokkos állapotban van. El akart menekülni a támadók elől, de mivel nemrégiben két térdműtéten esett át, elesett, a támadók pedig megsebesítették, miközben a földön feküdt

– nyilatkozta a lánya, Rachel McKay.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik