Nemzetközi foci

A katariak érkezése óta még nem rajtolt ilyen gyengén a PSG

FRANCK FIFE / AFP
FRANCK FIFE / AFP

Luis Enrique irányításával elszenvedte első vereségét a PSG, amely 3-2-re kikapott a Nice-től a Ligue 1 5. fordulójában.

A párizsi klub vezetői és szurkolói a meccs előtt köszöntek el a csapatot 11 éven át szolgáló Marco Verrattitól, aki Katarban folytatja.

A nizzaiak aztán belerondítottak az ünnepi hangulatba, amikor a 21. percben vezetést szereztek, Mbappé veszített labdát a saját térfelének közepén, és a vendégakció végén Moffi megpattanó lövése kötött ki a PSG kapujában.

Mbappé gyorsan javította a hibáját, az első félóra végén Hakimi passza után 16 méterről egyenlített.

A Nice a második félidő elején ismét vezetést szerzett, a vendégvédelem két PSG-kísérletet is blokkolt, majd az előrevágott labda Moffihoz került, aki nagyon megetette Danilo Pereirát, a beadására pedig Laborde ért oda a hosszún.

A meccs embere, Moffi nem érte be egy góllal és gólpasszal: a 24 éves nigériai csatár egy újabb remek egyéni alakítás végén 16-ről lőtte ki a jobb alsót, és ezzel már 3-1-re vezetett a Nice.

Mbappé ugyan egy látványos kapáslövéssel még közelebb hozta a PSG-t (a francia válogatott klasszis négy bajnokin hétszer volt eredményes), de a pontszerzés így sem jött össze a párizsiaknak.

A PSG öt kör után 8 ponttal áll, ez a legrosszabb rajt, amióta a 2011-ben a Qatar Sports Investments nevű cég megvette a klubot.

A meccs után egyébként Luis Enrique azt nyilatkozta, hogy a vereség ellenére tetszett neki a csapat teljesítménye, mert úgy érezte a játékosok száz százalékot nyújtottak, és bár tudja, hogy fejlődniük kell, ennek ellenére nem aggódik.

A Nice a sikerével 9 pontos, és feljött a második helyre. A tabellát a Monaco vezeti, amely 4 meccsből 10 pontot gereblyézett össze.

Olvasói sztorik