Nemzetközi foci

Pénzéhséggel vádolják a lengyelek a gyűlölt szövetségi kapitányt

Foto Olimpik / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Foto Olimpik / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Nincs könnyű helyzetben Fernando Santos, a lengyel labdarúgó-válogatott portugál szövetségi kapitánya, akinek szerepvállalása eddig nem váltotta be a hozzáfűzött reményeket. A szakember év elején vette át az irányítást, eddigi öt mérkőzéséből hármat megnyert, kétszer kikapott, azonban a Csehország (1-3) és a Moldova (2-3) elleni idegenbeli vereség azt jelentette, hogy már most lépéshátrányba került az Európa-bajnoki szereplésért vívott harcban.

A csapat legutóbb a feröerieket győzte le 2-0-ra, de nem túl meggyőző játékkal, a sajtó kritikáját nehezen elviselő 68 éves mester pedig nem is rejtette véka alá, hogy tele a hócipője az újságírók véleményével.

A vasárnap esti, Albánia elleni idegenbeli összecsapást megelőző sajtótájékoztatón látványosan unatkozott, ásított, az orrát a pólójába törölte, és az órát mutogatva jelezte a tolmácsnak, igyekezzen, mert szeretné, ha már vége lenne a beszélgetésnek.

„Egy dolgot szeretnék kérni. Szeretnénk, ha mindenki a csapatunk mellett állna. Ha kritizálni akarnak valakit, összpontosítsanak rám. Évek óta dolgozom a futballban, megszoktam” – mondta a sajtótájékoztató végén.

A lengyel sajtóban megszólalt az egykori 62-szeres válogatott védő, Tomasz Hajto, aki a Cafe Futbol című műsorban azt mondta, a portugál nem alkalmas szövetségi kapitánynak.

A kérdés az, hogy akarja-e, van-e kedve hozzá. Mert nem látom a csillogást a szemében. Egyáltalán nem támogattam, hogy ő legyen az edző, számára kezdettől fogva a pénzügyek voltak az elsők. Itt tartottak a legtovább a tárgyalások a lengyel szövetséggel” – mondta.

Védőtársa, a 96-szoros válogatott Jacek Bak ennél is keményebben fogalmazott.

Santos semmi pluszt nem ad a csapatnak. A játékosoknak ösztönző erőre lenne szüksége, de azt nem kapja meg. A csapat az edzővel együtt elalszik, Santos csupán fék, semmi más

– nyilatkozta.

Szymon Borczuch, a TVP Sport újságírója azt mondta, egy Albánia elleni esetleges kedvezőtlen eredmény könnyen Santos állásába kerülhet.

Kapcsolódó
„Elég volt, Herr Flick!” – a német futball a valaha volt egyik legnagyobb válságát éli
Nem csupán belerúgott a futballkapitányba a Bild, de az utódra is javaslatot tett.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik