Nemzetközi foci

„Ilyen véletlenszerű gólokat még életemben nem láttam” – nem tudják túltenni magukat Szerbiában a magyarok elleni vereségen

Adrián Zoltán / 24.hu
Adrián Zoltán / 24.hu

Magyarország hátrányból fordítva győzte le 2-1-re a szerb válogatott Belgrádban, így a riválist magáról lerázva vezeti féltávnál az Európa-bajnoki selejtezős csoportját. A katari világbajnokságot is megjárt szerbek egyelőre nehezen teszik túl magukat a vereségen, általános vélemény, hogy a vb óta lejtmenetben van a csapat teljesítménye, és egyre több kritika éri a szövetségi kapitányt, Dragan Stojkovicot is a válogatási elvei és a semmi újítást nem tartalmazó meccstervei miatt.

Lényegében semmi nem változtatott a világbajnokság óta. A magyarok elég szerencsések voltak, mert két olyan, véletlenszerű gólt szereztek, amilyeneket még az életemben nem láttam.

Utána viszont tökéletesen megszervezték a védekezést, a lescsapdáikkal rendre megakasztottak bennünket. A kapitányt ennyire lehangoltnak talán még nem is láttam. Korábban még azt mondta, mi domináljuk majd a meccseket, de most már nincs ott az a csillogás a szemében. A játékunk csak romlik, itt lenne az ideje valamit tenni” – mondta az Informernek a korábbi 34-szeres jugoszláv válogatott Dragoslav Stepanovic, aki hazája mellett Németországban és Spanyolországban is edzősködött, aki még megjegyezte azt is, nem a tizenegy legjobb játékost kellene pályára küldeni, hanem azt a tizenegyet, amelyik a legjobb csapatot alkotja.

Milorad Kosanovic sem kímélte a kapitányt, ő azt emelte ki, hogy elszaladt a világ a szerb futball mellett, ennek is az eredménye a vereség. Ő is azt emelte ki, hogy idejétmúlt gondolat a legjobbakat kezdetni, a csapategység ma már mindennél fontosabb. És egy még nagyobb problémára is felhívta a figyelmet a 72 éves szakember:

Nem a kapitányt akarom kritizálni, általánosan igaz a szerb edzőkre, amit mondok. És ha megnézzük, hogy a szövetség hogyan és kiknek ad most ki edzői képesítést… Ha Miljan Miljanic [korábbi jugoszláv kapitány, aki a Crvena zvezdával halmozta a sikereket, de irányította a Real Madridot is] még élne és látná ezt, akkor ennek láttán biztosan kinyírná magát

– mondta Kosanovic az Informernek.

A szerb válogatott legutóbb a 2000-es Európa-bajnokságra tudta kvalifikálni magát. Jelenleg a kijutást érő második helyen áll a csapat, amely vasárnap Litvániában lép pályára. A magyar csapat a selejtezőben szabadnapos lesz, de felkészülési meccsen fogadja majd Csehországot.

Kapcsolódó
Újabb fontos dolgot tanult meg a válogatott: szenvedve nyerni
A magyar labdarúgó-válogatott hátrányból fordítva nyert 2-1-re Belgrádban, a rivális Szerbia otthonában, így a csoportkör felénél megerősítette vezető helyét. Kuriózum, hogy Magyarország az első két kalap valamelyikéből kisorsolt ellenfél otthonában tudjon nyerni, ezért is szomorú, hogy hivatalosan zárt kapus volt a Marakanában rendezett mérkőzés, így magyar szurkolók mindezt csak a televízión keresztül élhették át.
Olvasói sztorik