Nemzetközi foci bajnokok ligája

Az UEFA elnöke nem kér a szaúdi vendégcsapatokból

Marcio Machado/Eurasia Sport Images/Getty Images
Marcio Machado/Eurasia Sport Images/Getty Images

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) elnöke Aleksander Ceferin kizárta, hogy szaúdi csapatok kerüljenek be a Bajnokok Ligájába.

Miután a 2023-as nyári átigazolási szezont a feje tetejére állította a szaúdi csapatok pénzköltése, felmerült a nemzetközi sportsajtóban, hogy csak idők kérése, míg a térségből egy-egy csapat is meghívást kapjon a BL-be. Ez más területeken nem szokatlan megoldás, de az európai szurkolók erősen fanyalogni kezdtek a gondolat hallatán. Erre a kérdésre reagált Ceferin elnök és a fanyalgók megnyugodhatnak.

Kizártnak, hogy bármilyen Európán kívüli csapat induljon a Bajnokok Ligájában, az Európa Ligában, vagy a Konferencia Ligában. Ezeket a sorozatokat az európai csapatoknak hoztuk létre, ráadásul ahhoz, hogy más kontinensből nevezhessenek csapatok, változtatnunk kellene sok szabályon, amit pedig biztosan nem fogjuk megtenni

– idézte Ceferint a sportsmedia.com.

Az UEFA nem ijed meg egyébként az újításoktól, 2024 nyarától például megváltozik a BL lebonyolítása, 36 főre bővül a főtábla létszáma. Minden együttes 8 találkozót játszik majd, mindig más ellenféllel. Négy hazai és négy idegenbeli meccs után egy közös bajnokságban gyűjtik a pontokat, majd az első nyolc helyezett automatikusan egyenes kieséses szakaszba jut. A 9. és 24. hely közötti egyesületek rájátszásban döntik el, ki jut még a legjobb 16-ba.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik