Nemzetközi foci

Terhes barátnője bántalmazásával vádolják, kitették a brazil keretből a manchesteri játékost

Joe Prior / Visionhaus via Getty Images
Joe Prior / Visionhaus via Getty Images

Kikerült a brazil labdarúgó-válogatott keretéből Antony, miután a Manchester United támadóját korábbi barátnője azzal vádolta meg, hogy erőszakosan lépett fel vele szemben, többször bántalmazta és azzal fenyegette, megöli őt.

Gabriela Cavallin a brazil sajtóban fenyegető üzeneteken, valamint fotókon mutatta meg a labdarúgó agresszív viselkedését. Azt mondta, hogy Antony halálosan megfenyegette, akkor is erőszakos volt vele, amikor terhes volt, lefejelte őt és egyszer csontig hatoló vágást ejtett a nő kezén. Cavallin a terhessége 16. héten elveszítette gyermekét.

El kellett volna hagynom, de nem tudtam. Kedveltem, és bíztam benne, a megismerkedésünkkor nagyon figyelmes és kedves volt velem. Az utolsó napon [2023. május 8.], azonban minden nagyon komolyra fordult. Rettegtem tőle, hogy nem jutok ki a házból. Bezárta az ajtót, akkor sérültem meg úgy, hogy szétnyílt az ujjam, mindenem fájt. Összetörte a cuccaimat és elvette az útlevelemet

mondta Cavallin, aki júniusban Manchesterben és Brazíliában is feljelentette a labdarúgót.

Antony már a nyáron kiadott egy közleményt, amiben azt írta, alaptalanok a vádak, majd ezt hétfőn is megismételte, hozzátéve, hogy hangos, és sokszor sértegetésekkel teli volt a kapcsolata Cavallinnal, azonban sosem bántalmazta a nőt. „Biztos vagyok benne, hogy a rendőrségi nyomozás igazságot tesz” – írta.

Antonyt a brazil szövetség mindezek után kitette a keretből, az arsenalos Gabriel Jesus veszi át a helyét a Bolívia és a Peru elleni világbajnoki selejtezős mérkőzésekre.

A Manchester United nemrég adta kölcsön azt a Mason Greenwoodot, akit barátnője bántalmazásával és nemi erőszakkal gyanúsítottak. A játékos tagadta az ellene felhozott vádakat, amiket végül idén ejtettek. A mostani szezonra kölcsönbe a Getaféhoz került.

Olvasói sztorik