Nemzetközi foci

A ManUnited biztos csatára ártatlanságában, de azért elköszönt tőle

Paul ELLIS / AFP
Paul ELLIS / AFP

Közös megegyezéssel távozott a Manchester United egyszeres angol válogatott csatára, Mason Greenwood, aki ellen tavaly januárban nemi erőszak és bántalmazás miatt vádat emeltek, ám idén váratlanul felmentették. A 21 éves támadó ellen korábbi barátnője tett terhelő vallomást, és ugyan tagadta a vádakat, a Manchester United felfüggesztette mindaddig, amíg az ügye le nem zárul.

Idén februárban aztán a rendőrség váratlanul ejtett minden vádat, ám a klub nem vállalta azt a kockázatot, hogy ismét pályára küldje a labdarúgót.

Greenwood elismerte, hogy követett el hibákat a kapcsolatában, de továbbra is azt állítja, semmi olyat nem követett el, amivel megvádolták.

Richard Arnold lesz a Manchester United vezérigazgatója szerint a klubon belül tiltakozást váltott ki, amikor felmerült, esetleg visszavehetik az első csapathoz.

„Az újra-beilleszkedés volt az egyik lehetőség, amelyet mérlegeltünk. Az elmúlt hat hónapban számos lehetőség kínálkozott, de a végső döntés az én kezemben volt. Meggyőződésem, hogy Mason nem követte el azokat a cselekményeket, amelyekkel vádolták. De azt is tudom, hogy kihívásokkal kellett volna szembenéznie, ha itt akarta volna újjá építeni a karrierjét.

Szeretnénk minimalizálni a zavaró tényezőket, ezért az a döntés született, hogy Mason a Manchester Uniteden kívül folytatja pályafutását.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik