Nemzetközi foci

Marco Rossi: Megnyomtam az újratervezés gombot

Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitány azt követően, hogy kedden kijelölte a a Szerbia elleni Eb-selejtezőre és a Csehország elleni felkészülési meccsre szánt keretet, amelyben három újonc is szerepel, interjút adott a Nemzeti Sportnak.

A kapitány főbb gondolatait idézzük:

    • A négy évvel ezelőtti, Wales elleni 2-0-s vereségünk után jött el a fordulópont. A találkozót követően olyannyira csalódott voltam, hogy a lemondás is megfordult a fejemben, szerencsére később volt idő átgondolni, min kellene változtatni. Azóta teljesen más szempontok alapján válogatjuk ki a kerettagokat, igazi harcosok, melósok jöhetnek! Ahogy mondani szokás, akkor én is megnyomtam az újratervezés gombot.
    • A Leipzig is kiváló csapat volt Szoboszali Dominiknak, de „A Liverpool más dimenzió. Mindig jókor vette a lépcsőfokokat, én pedig végképp meggyőződhettem róla, jó döntés volt őt a válogatott csapatkapitányának kinevezni. Azóta másképp, sokkal felelősségteljesebben gondolkodik.”
    • Varga Barnabásról: „Sokkal több gólgyárosnál, igazi csapatjátékos, szembetűnő, mennyire fekszik neki a Fradi egyérintős játéka.”
    • A válogatottnál ez a mostani talán a legkedvezőbb helyzet, mióta én vagyok a kapitány, hiszen nyolc alapemberünk játszik európai topligák valamelyikében, de azt is látni kell, a mostani kerethirdetéskor nem kevesebb, mint hét labdarúgóról kellett különböző okok miatt lemondanunk. A helyükre inkább hívok fiatalokat, mintsem harminc év feletti futballistákat. Látható, az ajtó mindenki előtt nyitva áll. Az más kérdés, hogy az ajtót nekik kell nyitva tartaniuk maguk előtt.
    • Nem félünk a szerbektől, inkább úgy fogalmaznék, izgatottan várjuk az összecsapást. Az elmúlt években háromszor is játszottunk velük, egyet megnyertünk, egy döntetlen lett, egyszer pedig kikaptunk. Ismét kiegyenlített kilencven percre számítok, halkan jegyezném meg, a Wales elleni vereségünk óta tizenhat találkozót játszottunk idegenben, és mindössze kettőt veszítettünk el. (Olaszország és Albánia ellen)
    • És végül

Van esélyünk az egyenes ágon kijutásra, minden vágyunk ezt elérni.

Olvasói sztorik