Magyar foci

Két kecskeméti és egy MTK-játékos Rossi keretének három meglepetésembere

Kovács Tamás / MTI
Kovács Tamás / MTI

Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitány kihirdette a Szerbia elleni Eb-selejtezőre és a Csehország elleni felkészülési meccsre szánt keretet, amelyben három újonc is szerepel.

A három új arcból ketten a tavalyi ezüstérmes, az NB I-ben jelenleg második Kecskemétet erősítik, amelyből Szuhodovszki Soma és Horváth Krisztofer kapott most meghívót a kapitánytól. A harmadik újonc Kata Mihály, az MTK középpályása.

„Hét játékosra nem számíthatok különböző okokból, részben ez indokolta, hogy újoncok is szerepelnek a névsorban. Fontos olyan futballistákat meghívni, akik a jövőt képviselik” – mondta az 58 éves szakvezető, aki kifejtette, hogy Katát és Horváthot már régebb óta figyelemmel követték, viszont Szuhodovszki teljesítménye még Rossi számára is meglepetés volt. „Megnyílnak az ajtók, de nekik kell nyitva tartani azzal, hogy napról napra dolgoznak a hiányosságaikon”.

Rossi meghívta a keretbe a térdsérüléséből felépülő Gulácsi Pétert, aki klubjában, az RB Leipzigben még nem védett tétmeccsen a visszatérése óta.

A kapitány erről azt mondta, Gulácsit a csehek elleni felkészülési meccsen vetné be, a szerbek ellen a Dibusz Dénes, Szappanos Péter, Demjén Patrik hármasból választ majd kapust a kezdőbe.

A magyar válogatott három mérkőzésen hét pontot szerzett az Eb-selejtezőkön, és szeptember 7-én a szintén hétpontos Szerbia otthonában lép pályára. Három nappal később a Puskás Arénában kerül sor a csehek elleni meccsre.

A magyar válogatott kerete:

kapusok:
Dibusz Dénes (Ferencváros), Demjén Patrik (MTK Budapest), Gulácsi Péter (RB Leipzig), Szappanos Péter (Paksi FC)

 

védők:
Balogh Botond (Parma), Fiola Attila (Fehérvár FC), Mocsi Attila (Rizespor), Lang Ádám (Omonia Nicosia), Willi Orbán (RB Leipzig), Szalai Attila (Hoffenheim), Szalai Gábor (Kecskeméti TE)

 

középpályások:
Kalmár Zsolt (Fehérvár FC), Kata Mihály (MTK Budapest), Kerkez Milos (Bournemouth), Nego Loic (Le Havre), Styles Callum (Barnsley), Nagy Ádám (AC Pisa), Szuhodovszki Soma (Kecskeméti TE)

 

támadók:
Ádám Martin (Ulszan Hyundai), Csoboth Kevin (Újpest FC), Gazdag Dániel (Philadelphia Union), Sallai Roland (Freiburg), Szoboszlai Dominik (Liverpool), Varga Barnabás (Ferencváros), Horváth Krisztofer (Kecskeméti TE)

A kiemelt képen Kata és Szuhodovszki látható.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik