Nemzetközi foci

„Szociális merénylet zajlik ellenem” – a női focistát megcsókoló elnök nem mond le

Oscar J. Barroso/Europa Press via Getty Images
Oscar J. Barroso/Europa Press via Getty Images

Nem mond le posztjáról Luis Rubiales, a Spanyol Labdarúgó Szövetség (RFEF) elnöke.

A sportvezető ellen a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) fegyelmi vizsgálatot kezdeményezett, amiért szájon csókolta az aranyérmes válogatott játékosát, Jenni Hermosót a női világbajnokság éremátadásán. A spanyolok első világbajnoki címüket szerezték azzal, hogy 1-0-ra legyőzték az angolokat, de a finálé óta másról sincs szó, mint a botrányosan viselkedő Rubialesről.

A 33 éves focista először nem csinál ügyet a történtekből, míg az RFEF-et 2018 óta vezető 46 éves Rubiales előbb spontán gesztusnak titulálta az esetet, majd bocsánatot kért. Ezt követően viszont Hermoso közölte, hogy a szövetség valótlan állításokat közölt a nevében. A spanyol szövetség péntekre közgyűlést hívott össze, amely után sajtótájékoztatót tartott, a nemzetközi sajtó pedig biztosra vette, Rubiales lemond. Nem így történt, az elnöknek esze ágában sincs távozni.

Nem mondok le, szociális merénylet zajlik ellenem! Készen állok, hogy megvédjem magam és a nézeteimet! Bocsánatot kértem zokszó nélkül, de ezt az emberüldözést nem érdemlem meg

– közölte Rubiales és kitért az ominózus szájra puszira is.

„Jenni emelt föl engem, akinek elmondtam, ne gondoljon a kihagyott tizenegyeséről. Ezután kérdeztem tőle, hogy adhatok-e egy puszit, amire igent mondott. Egy spontán puszi volt. Kölcsönösen eufórikus állapotban voltunk és beleegyezett. Ez a kulcs. Egy puszi, amibe beleegyezett elég arra, hogy kidobjanak innen?! A végsőkig harcolni fogok!”

A FIFA pedig csütörtöki bejelentése szerint azt vizsgálja, hogy Rubiales megsértette-e a tisztességes magatartás alapvető szabályait oly módon, hogy az rontsa a labdarúgás és/vagy a FIFA hírnevét.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik