Nemzetközi foci bajnokok ligája

A Panathinaikosz Kleinheisler László nélkül kikapott a BL-selejtező rájátszásában

Diogo Cardoso/Getty Images
Diogo Cardoso/Getty Images
Gólt sem sikerült lőnie a Panathinaikosznak Portugáliában, de az izraeli Maccabi Haifa és a svájci Young Boys ugyanezt mondhatja el az egymás elleni meccsüket követően. A nap mérkőzését mégsem ők hozták össze, hanem a feröeri csodacsapatot kiejtő Molde és a Galatasaray.

Hamar, már a 9. percben előnybe került a Molde egy szöglet után, de Sergio Oliveira mázlis szabadrúgásával egyenlített a Galatasaray.

Percekkel később Mauri Icardi találatával már vezettek is a törökök, sőt a szünet előtt majdnem kettőre nőtt a vendégek előnye, de a videobíró segítségével elvették a harmadik gólt, mert szabálytalankodott Yunus Akgun ellenfelével szemben. Térfélcsere után jött az újabb fordulat, Kristoffer Haugen talált be az elcsúszó Galata-védelem mögé érkezve. A csattanó a legvégére maradt, a 93. percben Fredrik Midtsjo kapott kihagyhatatlan labdát Icarditól és az üres kapuba gurította a győztes gólt.

Nem volt ilyen érzelmi hullámvasútban része a Maccabi Haifa-Young Boys mérkőzésre kilátogató nézőknek, ugyanis ezen az összecsapáson nem esett gól. A sérülés miatt Kleinheisler Lászlót nélkülöző Panathinaikosz sem járt jobban, mint a Molde. A görögök 2-1-re kikaptak a Bragától, de Daniel Mancini szépítő találatára 95 percet kellett várni. Igaz, ez még sokat érhet a Panának.

Eredmények – Bajnokok Ligája, play-off, 1. meccs

Braga (portugál)-Panathinaikosz (görög) 2-1 (0-0)
Gólszerző: Ruiz (51.), Djalo (73.) ill. Mancini (95.)

Maccabi Haifa (izraeli)-Young Boys (svájc) 0-0

Molde (norvég)-Galatasaray (török) 2-3 (1-2)
Gólszerző: Ellingsen (9.), Haugen (56.) ill. Oliveira (25.), Icardi (29.), Midtsjo (93.)

Olvasói sztorik