Nemzetközi foci

Szoboszlai nem tudja elfogadni, ha kis hibákat vét

Darren Staples / AFP
Darren Staples / AFP
Szoboszlai Dominik és Kerkez Milos, a Liverpool és a Bournemouth magyar válogatott labdarúgói egymás ellen léptek pályára, majd cseréltek mezt az Anfielden, ahol a hazaiak 3-1-es győzelmét követően a kamerák előtt viccelődtek egymással.

„Örülök, hogy sikerült megszerezni a három pontot, mert ez nagyon fontos volt a csapatnak. Szinte sosem vagyok elégedett magammal, ettől függetlenül örülök, hogy ilyen teljesítményt tudtam nyújtani” – mondta az M4 Sport helyszíni stábjának a 32-szeres magyar válogatott Szoboszlai, majd hozzátette, hogy az elkerülhető, kisebb hibákat ki kell elemeznie, ki kell javítania, de nagyjából elégedett a második fellépésével a Premier League-ben, amelyen a mérkőzés legjobb játékosának választották.

Sztori szokott lenni köztem és Marco Rossi között, hogy én is emberből vagyok, én is hibázhatok, de nem szeretek hibázni. És még mindig nem tudom elfogadni, ha ilyen kis hibákat elkövetek, de majd ezen is túljutunk

– fogalmazott.

Arra is kitért, hogy mi zajlott le benne, amikor a harmadik percben hátrányba kerültek Kerkez Milos csapata ellen.

„Az én fejemben az volt, mikor bekaptuk a gólt, hogy hogyan reagálunk majd erre, mivel mindig ez a legfontosabb, de sikerült hamar gólt rúgnunk, sőt, a félidőre átvettük a vezetést, és a piros lap után is gyorsan betaláltunk” – mondta.

„Elégedett vagyok a csapat teljesítményével és nagyjából az enyémmel is, de ez csak a mai nap volt, holnaptól már a Newcastle Unitedre kell koncentrálnunk.”

Szoboszlai azt is elárulta, hogy a lefújás után mezt cserélt honfitársával, majd tréfálkozva hozzáfűzte: „Most már lesz mivel port törölgetnem.”

A 19 éves Kerkez szerint a Bournemouth jól kezdte a mérkőzést, de nehéz egy ilyen szintű csapat ellen játszani, mint a Liverpool, és a végén a szerencse is hiányzott.

„A mesterrel megbeszéltük, hogy az első perctől kezdve agresszívan kell játszanunk és megmutatni nekik, hogy nem fogunk beállni védekezni, hanem előre megyünk és támadunk. Ez az első húsz-harminc percben sikerült, de nem tudunk végig támadni egy olyan együttes ellen, ahol ilyen jó játékosok vannak.

Büszke vagyok a csapatomra, mert szerintem jól játszottunk, csak most nem jött ki az eredmény

– nyilatkozta.

Elárulta, hogy a meccs után viccelődve azt mondta Szoboszlainak, hogy bár valóban tizenegyes volt, amikor elesett a tizenhatoson belül, de szerinte kicsit azért feldobta magát, írta az MTI.

Kapcsolódó
Ráijesztettek Szoboszlaiékra, de emberhátrányban is nyert a Liverpool
A harmadik percben már két góllal is vezethetett volna a Bournemouth az Anfield Roadon.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik