Nemzetközi foci

Ráijesztettek Szoboszlaiékra, de emberhátrányban is nyert a Liverpool

Darren Staples / AFP
Darren Staples / AFP
Szoboszlai Dominik kiharcolt egy büntetőt és egy távoli lövését követő kipattanóból is gólt szerzett az FC Liverpool, amely hátrányból fordítva 3-1-re verte a Bournemouth csapatát az angol bajnokság 2. fordulójában.

Szinte pontosan egy évvel ezelőtt az Anfield Roadon gólzáporos győzelmet aratott a Liverpool, amely 2022. augusztus 27-én 9-0-ra verte a Bournemouth csapatát. A rivális azóta egyszer már revánsot vett, hiszen idén márciusban, hazai pályán 1-0-ra győzött.

A szombati összecsapáson a Liverpool számított esélyesebbnek, kezdőcsapatában ott volt Szoboszlai Dominik, ugyanakkor az ellenfélnél Kerkez Milos is ott volt a pályán.

Lendületesen kezdett a Bournemouth, sőt, igazán veszélyesen. Egy perc elteltével Jaidon Anthony kapott labdát a bal szélen, Alexander-Arnold és Alisson kapus nem értették meg egymást, így a vendégek játékosa 15 méterről az üres kapuba gurított.

A ’Pool szerencséje, hogy az asszisztens – jogosan – lest intett, így a játékvezető érvénytelenítette a találatot.

De nem szomorkodott sokáig a Bournemouth, a 3. percben Van Dijk passzolt Alexander-Arnoldhoz, akitől elpattant a labda, a villámgyors kontra végén Semenyo kilőtte a kapu jobb oldalát (0-1).

Feléledt a Liverpool, Van Dijk fejese a lécen csattant, de a mezőnyfölényt a 28. percben sikerült csak gólra váltania: Jota passzát Diaz felpörgette magának, majd szép mozdulattal a kapuba lőtte (1-1).

A 35. percben Szoboszlai jobbról belépett a 16-oson belülre, Rothwell elhúzta a lábát, tizenegyes. A labda mögé Szalah állt, lövését Neto bravúrral kivédte, de a kipattanóra az egyiptomi csatár érkezett, és másodjára nem hibázott (2-1).

Ugyanolyan lendületesen folytatta szünet után is a Liverpool, ám az 58. percben nem gól, hanem egy piros lap miatt robbant a hangorkán. Mac Allister csúnyán letalpalta Christie-t, a játékvezető pedig azonnal kiállította az argentin középpályást.

Nem roppant meg a hazai csapat, sőt! Négy perccel később Szoboszlai 17 méteres lapos lövését Neto csak kiütni tudta, a berobbanó Jota közelről nem hibázott (3-1).

Rangadót veszített a Manchester United, amely 2-0-ra kikapott a Tottenham vendégeként. A londoniak vezető gólját Pape Matar Sarr szerezte a második félidő elején, majd a hajrában Lisandro Martínezről pattant be egy labda a saját kapujába.

Premier League, 2. forduló

Liverpool – Bournemouth 3-1 (2-1)
gól: Luis Díaz (27.), Szalah (36.), Jota (62.) illetve Semenyo (3.)
piros lap: Mac Allister (Liverpool, 58.)

 

Fulham – Brentford 0-3 (0-1)
Wolverhampton – Brighton 1-4 (0-1)
Tottenham – Manchester United 2-0 (0-0)
Manchester City – Newcastle United 1-0 (1-0)

Olvasói sztorik