Nemzetközi foci bajnokok ligája

Aggódik a feröeri csodacsapat edzője: Nyerni kell 4-0-ra, és nem utazunk el a visszavágóra

Szajki Bálint / 24.hu
Szajki Bálint / 24.hu

Véget ért a Bajnokok Ligája-selejtezőben a Ferencvárost is búcsúztató KÍ Klaksvík menetelése, a csapat a hazai 2-1-es győzelme után idegenben, hosszabbítást követően kapott ki 2-0-ra a norvég Moldétól. A Klaksvík így az Európa Liga-selejtező playoff körében folytatja szereplését, ahol vélhetően a Sheriff Tiraspol lesz majd az ellenfele, a moldovaiak ugyanis 5-1-es előnyben vannak a fehérorosz BATE Boriszovval szemben.

A  feröeri csapat vezetőedzője, Magne Hoseth nem repes a boldogságtól, hogy moldovai túra vár rájuk. Aggodalmának hangot is adott.

„Lényegében odamegyünk a háborúba. Pár napja azt olvastam, hogy az ukrajnai Odesszában [amely kétórányi autóútra van Tiraspoltól] kinyitottak a strandok, majd azt, hogy bombázták a várost, szóval nem pontosan tudom, mi zajlik arrafelé. Én még nem voltam Moldovában, de azt tudom, hogy nem leszünk messze Odesszától.

Ha 4-0-ra nyerünk otthon, akkor nem kell elutazni a visszavágóra, azt a meccset megkaphatja az ellenfél 3-0-val

– váltott végül vicces hangnemre Hosetht, aki szerint egy kis feröeri klub nem hiszi, hogy nagy változásokat tudna elérni, ha az UEFA úgy dönt, lehet a Sheriff otthonában meccset rendezni, akkor nekik nincs választásuk.

A Klaksvík, amely a BL-selejtezőben a Fradi mellett korábban a svéd bajnok Häckent is kiejtette, a legrosszabb esetben a Konferencia Liga csoportkörében szerepel majd az ősszel.

Kapcsolódó
A 17 éves csatár panenkázva lőtte tovább csapatát a BL-ben
Nem izgulta túl a tizenegyespárbajt az FC Köbenhavn svéd tehetsége.
Olvasói sztorik