Nemzetközi foci bajnokok ligája

„A meghalt szurkolónk családjáért fogunk játszani” – ostromállapothoz hasonló a helyzet a BL-selejtező előtt

DENIS LOVROVIC / AFP
DENIS LOVROVIC / AFP

Egy hete elmaradt az AEK Athén–Dinamo Zagreb labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező, miután múlt hétfőn egy görög szurkolót halálra késeltek a görög fővárosban. A rendőrség közel száz huligánt vett őrizetbe, a meccset elhalasztották, és az első mérkőzést augusztus 15-én, kedden, a horvát fővárosban kezdik meg, míg a visszavágót szombaton rendezik Görögországban.

A Dnevnik.hr azt írta, ostromállapothoz hasonló a helyzet egy zágrábi szálloda előtt, amelyet különleges erők őriznek, így senki sem kerülhet a görögök közelébe.

Az AEK küldöttsége hétfőn érkezett meg, két busszal egy Zágráb központjához közeli szállodába vitték, majd ezt követően lezárták az odavezető utat. A portál szerint ilyen jeleneteket akkor látni, amikor a világ vezető országainak elnökei érkeznek az országba, sporteseményhez kapcsolódóan ilyet ritkán látni.

Azonban a rendőrség semmit sem akar kockáztatni az athéni zavargások után.

Az AEK argentin edzője, Matías Almeyda nagyon készül a mérkőzésre.

Focizni fogunk. 30 éve futballozom és számomra a futball öröm. Nagyon szomorú voltam a múlt héten történtek miatt. Az AEK történetéért és a meghalt szurkolónk családjáért fogunk játszani

mondta.

Kapcsolódó
Nem akarja megmutatni a halálos késelés éjjeléről készült felvételeket az AEK Athén
Egy horvát lap nagyon durva állításokat közölt a görög klubról és hatóságról egyaránt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik