Nemzetközi foci bajnokok ligája

Nem akarja megmutatni a halálos késelés éjjeléről készült felvételeket az AEK Athén

Dimitris Lampropoulos/Anadolu Agency via Getty Images
Dimitris Lampropoulos/Anadolu Agency via Getty Images

Nem csitul a botrány, miután az AEK Athén-Dinamo Zagreb Bajnokok Ligája-selejtezőt el kellett halasztani, miután a két csapat huligánjai összecsaptak az utcán.

A hétfői harcban meghalt egy 29 éves görög drukker, de összesen hét késszúrásos áldozatról tudnak. A történtek után hét rendőrt felfüggesztettek a görög hatóságok, mivel a hibájukként tartják számon a cirka 200 horvát szurkoló akadálytalan bejutását Athénba. A hatóságok szerdán letartóztattak öt horvát állampolgárt is, akik állítólag részt vettek az összecsapásban és Olaszországba próbáltak átszökni.

A Vecernji list csütörtökön azt írta, új fejlemény az ügyben, hogy hiába van tele a klub stadionja térfigyelő kamerákkal, az AEK nem hajlandó átadni a felvételeket a rendőrségnek. A horvát portál szerint ezeken látszana, hogy a görögök csoportja provokálja a Dinamósokat, továbbá pirotechnikai eszközök, fáklyák, Molotov-koktélok és kések is felbukkannak a kezükben.

A horvátok szerint azért nem működnek együtt a rendőrökkel a görögök, hogy a rendőrökről a zágrábiakra tolják rá a felelősséget, de azt is elképzelhetőnek találják, hogy abban reménykednek az AEK-nál, hogy kizárják a Dinamo Zagrebet a BL-selejtezőből.

A Vecernji list azt is állítja, hogy közeli forrástól úgy értesült, a hét megkéselt szurkolót sem vitték kórházba, mert ha rögzíteni kell a sérülteket, akkor kiderül, ki használta a késeket. A lap szerint nem is kórházban, hanem a rendőrkapitányságon vannak és arra várnak, hogy rendes ellátásban részesüljenek.

A történtek után az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) elhalasztotta a találkozót. Ennek nyomán jövő kedden az eredetileg visszavágónak kiírt zágrábi meccs lesz a párharc első felvonása, az UEFA pedig kedden este közölte, hogy Athénban jövő szombaton rendezik a visszavágót.

Kapcsolódó
Meghalt egy 29 éves szurkoló a BL-meccs előtti balhéban
A Dinamo Zagreb ultrái görög barátaikkal kiegészülve csaptak össze az AEK Athén-szurkolókkal.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik