Nemzetközi foci

A gyenge nyitómeccs után Mbappé máris visszakerült a PSG keretébe

Catherine Steenkeste / Getty Images
Catherine Steenkeste / Getty Images

Kylian Mbappé, aki szerződésével összefüggő viták miatt hetek óta nem edzett együtt a társaival, klubja, a Paris Saint-Germain közlése szerint visszakerült az első csapat keretébe.

A párizsi klub arról számolt be, hogy „konstruktív és gyümölcsöző” megbeszélést folytatott a világbajnok támadó és a klubvezetés szombaton, a Lorient elleni első bajnoki mérkőzés előtt,

és ennek eredményeként vasárnaptól újra ott van a keretben a 24 éves futballista.

A huzakodás június közepén kezdődött, amikor a 2018-ban vb-győztes, tavaly vb-ezüstérmes Mbappé levélben közölte a PSG irányítóival, hogy nem kívánja meghosszabbítani a jövő nyáron lejáró szerződését, a klubvezetés ugyanis mindenképpen szeretné elkerülni, hogy a csatár a szerződése lejártakor ingyen távozhasson.

Sokáig arról szóltak a hírek, hogy a Real Madrid akarja megszerezni Mbappét, ő maga azonban jelezte, hogy a mostani idényben biztosan Párizsban marad. Legutóbb, július végén a szaúdi al-Hilal világcsúcsot jelentő 300 millió eurós ajánlatot tett érte a PSG-nek. A  párizsi klub megerősítette a szaúdi érdeklődést, egyúttal engedélyt adott, hogy az al-Hilal tárgyaljon a játékossal.

Mbappé nem játszott az első bajnoki meccsen, amely gól nélküli döntetlennel ért véget, de ott volt a Parc des Princes lelátóján a klub új igazolásával, a szintén francia és 2018-ban ugyancsak világbajnok Ousmane Dembélével együtt.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik