Nemzetközi foci

A szabadrúgás eltalálta a lécet, a kapufát és a kapust is, de végül csak végiggurult a gólvonalon a labda

A svéd válogatott pénteken 2-1-re nyert a japán csapat ellen az Ausztráliában és Új-Zélandon zajló női labdarúgó-világbajnokság negyeddöntőjében.

Sokkal jobban kezdtek a skandinávok, a mezőnyfölényüket pedig előnyre is tudták váltani, miután a 32. percben Amanda Ilestedt szemfüles volt egy kavarodás során. Térfélcsere után a videobíró segítségével egy büntetőt is elvégezhettek a svédek, amit Filippa Angeldal értékesített.

A fordulat ezután jött, a csereként beálló Riko Ueki új lendületet hozott az ázsiai csapatba, de a 76. percben pont ő bombázta a keresztlécre a tizenegyesét. Nem ő volt az egyetlen japán, aki a lécet találta el a mérkőzésen, a 87. percben Aoba Fujino szabadrúgása is itt landolt, majd kalandos útra indult. Előbb a svéd kapus, Zecira Musovic tarkójára esett a labda, ahonnan a jobb kapufa tövére pattant. Ezt követően a gólvonalon is végigpattogott, de gól nem lett belőle. Az elképesztő eseménysor a FIFA összefoglalójában 1:44-től látható, ezen a linken.

Fél perccel később egyébként sikerült szépíteni, de az egyenlítéshez már a tízperces hosszabbítás is kevés időnek bizonyult. A japánok úgy estek ki a vébéről, hogy előzőleg minden meccsüket megnyerték, 14 gólt szereztek és csak egyet kaptak. A másik pénteki negyeddöntős találkozón Spanyolország a hosszabbításban nyert Hollandia ellen.

Eredmények – női világbajnokság, negyeddöntő

Svédország-Japán 2-1 (1-0)
Spanyolország-Hollandia 2-1 (0-0, 1-1, 1-1) – hosszabbítás után

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik