Nemzetközi foci

Lionel Messi leghíresebb gólöröméhez hasonlóan „ünnepelte” kiállítását Pepe

Octavio Passos/Getty Images
Octavio Passos/Getty Images

A Benfica szerda este 2-0-ra legyőzte a rivális FC Portót a portugál Szuperkupa döntőjében.

Az első félidőben ugyan nem esett gól, de árulkodó statisztika, hogy hét sárga lapot is kiosztott a játékvezető. A második félidőben viszont Ángel Di María értékesített egy helyzetet, majd nem sokkal később Petar Musa sem hibázott közvetlen közelről, így aztán kétgólos hátrányba került a Porto. Az utolsó percekre már teljesen elszakadt a cérna a portóiaknál, aminek az lett a végeredménye, hogy Pepe csúnyán achillesen rúgta David Juraseket, amiért piros lapot kapott. Levonulásakor gúnyosan a mezét mutogatta a Benfica-szurkolóknak.

Emlékezhetünk rá, hogy Lionel Messi hasonló gólörömmel készült a Real Madrid elleni mérkőzésére 2017-ben, amikor meglőtt 500. gólját a Barcelonában. A rivalizálás nem kisebb a Benfica és a Porto között sem és Pepe aligha egy Barca-legenda mozdulatát akarhatta másolni, de az ember óhatatlanul is meglátja a két eset közötti kapcsolatot. A brazil védő viszont valószínűleg csak cukkolni akarta ellenfelét azzal, hogy a Porto címerét mutogatja – már csak azért is, mert nem a neve nézett a lelátó felé, hanem a meze mellkasi része.

Itt egyébként még nem értek véget az FC Porto megpróbáltatásai, mert Galeno szépítő gólját kezezés miatt nem adta meg a játékvezető, Sergio Conceicao vezetőedzőt pedig a 97. percben küldte el a kispadtól a játékvezető.

Olvasói sztorik