Nemzetközi foci

Manchester Unitedtől távozó csatárt igazolt Szalai Attila csapata

Visionhaus / Getty Images
Visionhaus / Getty Images

Az angol élvonalbeli Burnley egy idényre kölcsönadta a holland válogatott Wout Weghorstot a német labdarúgó-bajnokságban szereplő Hoffenheimnek, amely a magyar válogatott Szalai Attilát is foglalkoztatja. A kölcsönadásról mindkét klub beszámolt szerdán, azt ugyanakkor egyik fél sem közölte, hogy a megállapodás keretében a német egyesület később véglegesen szerződtetheti-e a csatárt.

A 31 éves Weghorst korábban négy évet futballozott a Bundesligában a VfL Wolfsburg színeiben, tavaly januárban pedig a Burnleyhez igazolt és 2025-ig szóló szerződést írt alá. Az angol csapat aztán kiesett a Premier League-ből, így a holland támadó kölcsönben a török Besiktasban, majd a Manchester Unitedben is játszott, időközben pedig a Burnley a másodosztály győzteseként visszajutott az élvonalba, írja az MTI.

A Hoffenheim a legutóbbi idényben a kiesés elkerüléséért küzdött, a jövő hétvégén kezdődő mostani szezonban viszont már más céljai vannak, többek között ezért is igazolta le július végén a 25 éves Szalai Attilát a török Fenerbahcétól.

A Hoffenheim az első bajnoki mérkőzésén jövő szombaton a szintén magyar válogatott Sallai Rolandot is foglalkoztató Freiburgot fogadja.

Kapcsolódó
„Magyarországon nem mindennapos, ami velem történik” – Szoboszlai trófeákat nyerni igazolt Liverpoolba
A 70 millió euróért igazolt magyar játékosnak az a legfontosabb, hogy a Liverpool lehetőleg minél sikeresebb legyen.
Olvasói sztorik