Nemzetközi foci

Videózni kellett tizenegyespárbaj utolsó lövését a történelmi eredményhez

Robert Cianflone/Getty Images
Robert Cianflone/Getty Images

Az amerikai női labdarúgó-válogatott először maradt érem nélkül a világbajnokságok történetében, miután tizenegyesekkel kikaptak a svédek elleni nyolcaddöntőben.

Nem született gól a rendes játékidőben, a hosszabbításra pedig végleg az USA vette át az irányítást. Végül 120 perc alatt sem sikerült egyik csapatnak sem gólt lőnie, így aztán maradtak a tizenegyesek. Az ötödik párban Sophia Smith a nyolc közé lőhette volna az Egyesült Államokat, de kapufát lőtt.

A végső döntés a hetedik körre maradt, Kelley O’Hara kapufát lőtt, a svéd Lina Hurtig lövésébe pedig beleért Alyssa Naeher, de nem volt egyértelmű, hogy a labda bent volt teljes terjedelmével, vagy sem. Az jó kérdés, hogy Stéphanie Frappart bíró órája miért nem jelzett, hogy gól volt, de a videobíró úgy döntött, hogy gól született.

Az amerikai válogatott az előző nyolc női vb-n négy arany-, egy ezüst- és három bronzérmet szerzett, azaz először maradt le a dobogóról. Az előző két tornát nyerő USA azzal is történelmet írt volna, ha zsinórban harmadjára nyer aranyérmet.

Olvasói sztorik