Nemzetközi foci

Száz perc után úszott el a Manchester City előnye, büntetőkkel veszített az Angol Szuperkupa döntőjében

Shaun Botterill/Getty Images
Shaun Botterill/Getty Images

A Manchester City vasárnap este 1-0-ra vezetett már, de az Arsenal előbb kiegyenlített az Angol Szuperkupa döntőjében, majd tizenegyesekkel meg is nyerte a szezon első trófeáját.

Az első félidő fullasztó City-fölényt hozott labdabirtoklásban, de kevés nagy lehetőséget, míg a túloldalon Kai Havertz kétszer is kaput talált, ám Stefan Ortega hárítani tudott. A második félidő nem hozott változást az összképet tekintve, de Pep Guardiola cseréi nyerő húzásnak bizonyultak. Egy gyors mélyről induló támadás során Phil Foden indításába belenyúlt ugyan Kieran Tierney, de Kevin de Bruyne fejjel Cole Palmer elé bólintotta a labdát, a 21 éves támadó pedig egy visszacsel után a hosszú fölsőbe tekert.

Fodennek volt még egy ordító helyzete a 84. percben, de nem élt vele, ám így is kulcsfontosságú szereplője volt az akciónak. A három csere, Foden, Palmer és De Bruyne így is olyan új lendületet vitt a játékba, ami úgy tűnt, elég lehet a győzelemhez. Csakhogy a maratoni hosszabbítás végén a szintén csereként beálló Trossard befelé cselezett, Akanjiról pedig úgy pattant a labda, hogy esélye sem volt Ortegának védeni. A végső döntés így a tizenegyesekre maradt.

A büntetők során De Bruyne azonnal hibázott és a keresztlécre lőtt, majd a harmadik körben Aaron Ramsdale kivédte Rodri lövését. Természetesen egy csere zárta le a párharcot, Fábio Vieira a jobb fölsőbe lőtt és ezzel az Arsenalé az idény első trófeája.

Végeredmény – Angol Szuperkupa

Arsenal-Manchetser City 1-1 (büntetőkkel 5-3)
Gólszerző: Palmer (77.) ill. Trossard (101.)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik