Nemzetközi foci

A Manchester City szerződtette a világ talán legdrágább védőjét

Hosszú tárgyalássorozat végén szombaton a Manchester City bejelentette, hogy szerződtette az RB Leipzig horvát középső védőjét, Josko Gvardiolt, akiért 90 millió eurót fizetett. Hátvédért ennyi pénzt még soha sem adtak – bár a nemzetközi sajtó ebben nem tud megegyezni.

„Mindig is arról álmodoztam, hogy egyszer Angliában játszhatok. Igazi megtiszteltetés számomra, hogy ezt most a Manchester Cityben tehetem meg” – nyilatkozta a 21-szeres horvát válogatott játékos, aki tavaly világbajnoki bronzérmet ünnepelhetett.

„Bárki, aki látta a Manchester Cityt játszani az elmúlt szezonban, tudja, hogy ez a világ legjobb csapata. A triplázás mindent elmond, amit a minőségéről tudni kell.

Csodálatos lesz Pep Guardiolával dolgozni. Tudom, hogy még nem vagyok kész játékos, ám biztos vagyok benne, hogy a legjobb edző keze alatt sokat fejlődök

– tette hozzá.

A 21 éves játékos a ManCity második szerzeménye, eddig rajta kívül csak honfitársa, Mateo Kovacic írt alá, aki a Chelsea-ből érkezett.

Hogy Gvardiol lett-e a legdrágább, arról megoszlanak a vélemények. A Transfermarkt adatai szerint Maguire-ért 2019-ben csupán 87 millió eurót fizetett a Manchester United a Leicester Citynek, a Kicker is Gvardiolt tartja a legdrágábbnak, ugyanakkor a BBC azt írta, a horvát minden idők második legdrágább védője.

Kapcsolódó
Akinek Isten mindent megadott – a világ legdrágábbja lehet a Fradi ellen bakizó védő
A 21 éves Josko Gvardiol számtalan rekordot tart már, de most szintet léphet a Manchester Cityvel.
Olvasói sztorik