Nemzetközi foci

Máté Csaba: A mi helyzetünkben minden sikert meg kell becsülni

Szigetváry Zsolt / MTI
Szigetváry Zsolt / MTI

A feröeri Klaksvík elleni BL-bukta után a Konferencia Ligába került át az FTC, amely a selejtező második körében könnyedén túljutott az ír Shamrock Rovers csapatán, a Groupama Arénában aratott 4-0-s siker után a Fradi Dublinban is jobbnak bizonyult ellenfelénél.

„Nem jól kezdődött számunkra a meccs, nagyon hosszú volt a csapatunk, az ellenfél jól megtalálta a vonalaink között a játékosait. Nem jól támadtuk le az ellenfelet, ebből kialakult egy-két helyzet, amit szerencsére megúsztunk. Eközben azért volt egy-két kontratámadásunk, ami azért veszéllyel kecsegtetett, illetve lesre futottunk belőle. A félidő közepétől, amikor kicsit átalakítottuk a védekezésünket, másféleképpen védekeztünk, akkor már jobban működött a dolog. A második félidő pedig egyértelműen jobban sikerült. Lőttünk egy nagyon szép gólt, a második játékrészben pedig sok helyzetet dolgoztunk ki, sok olyan lehetőségünk volt, amikor az utolsó passzokat elrontottuk. (…)

Összességében gratulálok a csapatnak a továbbjutáshoz, a mi helyzetünkben azt gondolom, minden sikert meg kell becsülni. Pozitívuma a mérkőzésnek, hogy nem kaptunk gólt, még ha ebben volt esetleg szerencse is, de ez mindenképpen erőt kell, hogy adjon a folytatásra a játékosoknak, hiszen kemény sorozat vár ránk

nyilatkozta a továbbjutás után Máté Csaba, a Fradi edzője.

A magyar bajnok a selejtező harmadik fordulójában a máltai Hamrun Spartansszal találkozik majd, amely kettős győzelemmel (2-1, 1-0) ejtette ki a grúz Dinamo Tbiliszit. A máltai túra előtt viszont még egy hazai rangadó vár a Fradira, amely vasárnap a Fehérvárhoz látogat.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik