Nemzetközi foci

Egy éve adta el az MTK, azóta tízszeres ára lett a középpályásnak

Mikolaj Barbanell/SOPA Images/LightRocket via Getty Images
Mikolaj Barbanell/SOPA Images/LightRocket via Getty Images

Az olasz élvonalbeli bajnokságban szereplő Lecce labdarúgócsapata szerződtette Ylber Ramadanit az Aberdeentől.

Ebben alapjáraton nem sok izgalom rejlene magyar szemmel, ha nem tudnánk a középpályásról két dolgot: egyrészt a skót csapat 1.200.000 eurót kapott érte, másrészt korábban az MTK játékosa volt. A 27-szeres albán válogatott játékos 2021-ben került ingyen a budapestiekhez, ám az ő kiegyensúlyozott játéka sem volt elég a kiesés elkerüléséhez. Az NB II-be kerülés miatt az MTK igyekezett megválni minden légiósától, így Ramadanitól is.

Az Aberdeen 2022 júliusában mindössze 120 ezer eurót fizetett érte, vagyis egy szezon alatt a tízszereséért tudta eladni a futballistát.

Ez a hatalmas különbség szépen rámutat a magyar és a skót bajnokság piaci erejére, ugyanakkor ne felejtsük el, hogy az MTK kényszerből tette átadólistára Ramadanit, vagyis az Aberdeen bőven értéke alatt jutott hozzá a középpályáshoz. Mégis nehéz elképzelni, hogy ennyit keresett volna rajta valaha is a magyar klub. Ha viszont a kék-fehérek ügyesek voltak, akkor az átigazolási díj bizonyos százaléka csak visszafolyik a klub kasszájába.

Olvasói sztorik