Nemzetközi foci

Öt évvel a férfiak után a koreai női focisták is kiejtették a németeket a vébéről

Sajad Imanian/DeFodi Images via Getty Images
Sajad Imanian/DeFodi Images via Getty Images

A német válogatott 1-1-es döntetlent játszott Dél-Koreával a női labdarúgó-világbajnokság utolsó csoportmérkőzésén.

Szo Hjun Cso már a hatodik percben vezetést szerzett az ázsiai együttesnek, amivel lépéskényszerbe került a végső győzelemre is vágyakozó Németország.

Még az első félidőben jött a válasz, a Wolfsburg csatára, Alexandra Popp fejelt a kapuba.

A második félidőben szinte felborult a pálya, nyomasztó labdabirtoklási fölényt alakított ki a német válogatott, de nagyon kevés helyzetig jutott. Rengeteg idő ment el a koreai játékosok ápolásával is, összesen 16 percet ráhúztak még a csapatok, de gól nem született. Eközben a csoport másik meccsén szintén meglepő eredmény született, Marokkó ugyanis legyőzte az első két meccsét megnyerő Kolumbiát 1-0-ra.

Ezzel az afrikai csapat hiába kapott ki 6-0-ra a németektől az első fordulóban, hat pontot szerezve a németek elé ugrott és kiejtette az európai óriást, a kétszeres világbajnok német csapatot. A női válogatottal most fordult elő először nagy nemzetközi tornán, hogy nem lépett tovább a csoportkörből, eddig minden alkalommal eljutottak legalább a negyeddöntőig.

A legjobb 16 között Kolumbia Jamaikával, míg Marokkó Franciaországgal meccsel majd a továbjutásért.

Érdekesség, hogy a németek férfi válogatottja is megégett 2018-ban Dél-Korea ellen, akkor 2-0-ra kikapott Joachim Löw együttese és mindkét csapat 3 ponttal esett ki a csoportkörből.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik