Nemzetközi foci bajnokok ligája

BL-botrány: mérgezéssel vádolják Kleinheisler csapatát

Miután az első mérkőzésen idegenben 3-1-re nyert, hazai pályán a 2-2-es döntetlen is elég volt a Panathinaikosznak az ukrán Dnipro-1 ellen, hogy bejusson a Bajnokok Ligája-selejtező 3. fordulójában. A Kleinheisler Lászlót is foglalkoztató görög csapat ellen azonban az ellenfél kemény vádakat fogalmazott meg.

A keddi BL-csata előtt a Dnipro delegációjának 15 tagja is ételmérgezés tüneteit tapasztalta, és az ukránok most azzal vádolják a görögöket, hogy szándékosan megmérgezték meg őket.

A játékosok közül nyolcan, a stábból pedig heten szenvedtek egyszerre ételmérgezést. Egész éjjel fent voltak, néhányan még a meccs előtt és közben is rosszul voltak az öltözőben

– jelentette ki Olekszandr Kucher edző.

Az ukrán klub vizsgálja az ételmérgezés körülményeit és hivatalos feljelentést tett az európai szövetségnél. A görögök ugyanakkor elhatárolódtak a vádaktól.

Az ukrán média úgy véli, az öltözőbe vitt élelmiszerekkel babrálhattak, legalábbis a ProFutbol Digital főszerkesztője, Volodimir Zverov a Telegram-oldalán azt írta, gyanús, hogy olyanok is megbetegedtek, akik nem is vacsoráztak a csapattal az athéni szállodában.

„Csak vizet ittak és banánt ettek, amit a házigazda Panathinaikosz hagyott az öltözőben” – közölte.

Kapcsolódó
Kleinheisler László csapata már biztosan európai kupában szerepel majd
Ha minden további selejtezőjét elbukja az együttes, akkor sem marad nemzetközi kupasorozat nélkül.
Olvasói sztorik