Nemzetközi foci bajnokok ligája

Kleinheisler László csapata már biztosan európai kupában szerepel majd

pao.gr
pao.gr

A Panathinaikosz labdarúgócsapata kedd este 2-2-es döntetlent játszott kedden az ukrán Dnyipro-1 együttesével a Bajnokok Ligája 2. selejtezős körében.

Mivel az első meccset 3-1-re nyerte a Pana, így Görögországban annyi dolga volt, hogy ne kapjon ki egy gólnál nagyobb arányban az ukránoktól. Andraz Sporar góljával ráadásul előnybe is kerültek és bár fordított a Dnyipro-1, a 70. percben ismét a szlovén csatár egyenlített. A vendégek egyik cseréje mindezek tetejébe pocsékul sült el, Volodymyr Tanchyk hat perccel beállása után úgy csúszott be ellenfelének, hogy azonnal piros lapot kapott.

A hazaiaknál Kleinheisler László a 79. percben állt be, de nem volt nagy hatással a meccsre. A Panathinaikosz ezzel továbbjutott a Bajnokok Ligája selejtezőinek harmadik fordulójába és ha az összes selejtezőjét elbukja, akkor is csoportkörös lesz a Konferencia Ligában.

Eközben zajlott az élet más párharcokban is, az első nemzetközi selejtezősorozatában szereplő ciprusi Arisz 5-3-ra verte a BATE Boriszovot és továbbjutott, a Slovan Bratislava pedig kiejtette a Zrinjskit 2-2-vel is, mert idegenben korábban 1-0-ra nyert.

Az igazi dráma Ljubljanában jött, mert bár vezetést szerzett a Ludogorec, az Olimpija Ljubljanából Timi Elsnik duplázott. A hazaiak emberelőnybe is kerültek, a maratoni hosszabbításban pedig esély nyílt az egyenlítésre, ám Kiril Despodov kihagyta a büntetőt a 101. percben. Ezzel tovább is jutott a szlovén csapat.

Bajnokok Ligája-selejtező, 2 forduló, visszavágók

Panathinaikosz (görög)–Dnipro-1 (ukrán) 2-2
továbbjutott: a Panathinaikosz, 5-3-as összesítéssel

 

BATE Boriszov (fehérorosz)–Arisz Limassol (ciprusi) 3-5
továbbjutott: az Arisz, 11-5-tel

 

Olimpija Ljubljana (szlovén)–Ludogorec (bolgár) 2-1
továbbjutott: az Olimpija, 3-2-vel

 

Slovan Bratislava (szlovák)–Zrinjski Mostar (bosnyák) 2-2
továbbjutott: a Slovan, 3-2-vel

Kapcsolódó
Egy 101. percben kihagyott tizenegyes döntötte el az egyik BL-selejtezőt
Annyit állt a játék, hogy a bíró több mint tíz percet hosszabbított a második félidő végén. Jött is a dráma.
Olvasói sztorik