Nemzetközi foci

„Embervadászat zajlik” – a svéd ultrák kihasználták, hogy a holland drukkerek mégis elutaztak a visszavágóra

Vincent Jannink / ANP / AFP
Vincent Jannink / ANP / AFP

Az egyik legbalhésabb Konferencia Liga-selejtezőt Enschedében, az FC Twente otthonában rendezték, mivel a Hammarby ellen meccsen a lelátón és a pályán kívül is összecsaptak a drukkerek.

A hollandiai meccsen történtek után a Twente arra kérte a szurkolóit, ne utazzanak el a svédországi visszavágóra, és kompenzáció gyanánt az is felajánlotta, hogy bizonyos összeghatárig megtéríti a repülőjegy és a szállás árát.

Nos, nem minden Twente-drukker hallgatott a klubra, és sejthetjük mi lett a vége: a Hammarby ultrái hazai pályán lecsaptak a hollandokra.

A Stockholm Södermalm városrészében történt incidens során két holland szurkoló sérült meg, egyiküket kórházba kellett szállítani, és az éjszakát is bent kell töltenie.

„Embervadászat zajlik” – írta a Twente egyik szurkolói oldala, amely arról számolt be, hogy a Hammarby-ultrák arra biztatták egymást, kövessék, fotózzák le a hollandokat, majd tudassák a többiekkel, hogy merre mozognak a városban. Az utcán pedig az általuk gyanúsnak talált egyéneket leszólították, hogy kiderítsék, melyik országból származnak.

Az első mérkőzést egyébként a hollandok 1-0-ra megnyerték, így előnyből várhatják a visszavágót. A párharc győztese a Kecskemét-Riga párosítás továbbjutójával találkozik a következő körben. Abban a párharcban a Kecskemét 2-1-re nyerte az első felvonást.

Olvasói sztorik