Nemzetközi foci

„Ez megbocsáthatatlan vereség” – kikapott a Dortmundtól a Manchester United

Candice Ward / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
Candice Ward / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
Vereséggel zárta Egyesült Államokbeli túráját a Manchester United labdarúgócsapata, amely súlyos védelmi hibáinak köszönhetően 3-2-re kikapott a Borussia Dortmundtól.

Pedig jól kezdett a United, az első félidő közepén Dalot gyönyörű lövésével megszerezte a vezetést, de a félidő hajrájában Malen egy perc alatt kétszer is betalált, így a szünetre már a Dortmund mehetett 2-1-es előnnyel.

A szünet után Antony egyenlített, a 61. percben pedig Ten Hag behozta a legjobb sztárjait, ekkor kapott lehetőséget többek között Casemiro, Bruno Fernandes, Shaw, Mount, Rashford és Lisandro Martínez is.

Gólt azonban egy újabb nagy védelmi hibát követően Moukoko szerzett, 3-2-es győzelemre vezetve ezzel a németeket.

A meccset követően Erik ten Hag azt mondta, ez megbocsáthatatlan vereség volt, és nem lehet kifogás a játékosai teljesítményére.

Ilyen nem fordulhat elő, és ez még akkor is megbocsáthatatlan, ha ez egy barátságos meccs. Könyörtelenül teljesíteni kell és meccseket kell nyerned, mert mi vagyunk a Manchester United, és a szurkolók győzelmeket várnak tőlünk.

A ManUnited négy meccséből háromszor vereséget szenvedett amerikai turnéja során: előbb 2-0-ra kikapott a Real Madridtól, majd az U21-es csapattal felállva 3-1-re elbukott a negyedosztályba frissen feljutott a Wrexhamtől. Ezt követte a Dortmund elleni zakó.

A csapat a hétvégén két meccsel zárja a felkészülést: szombaton a francia Lens-t látja vendégül az Old Traffordon, majd vasárnap az Athletic Bilbaóval találkozik Dublinban.

A bajnokságot augusztus 14-én, a Wolverhampton elleni hazai mérkőzéssel nyitja meg.

Kapcsolódó
Olvasói sztorik