Nemzetközi foci

Szoboszlai a kezdőkörből akart gólt szerezni, látványos védés kellett a kapustól

Yong Teck Lim / Getty Images
Yong Teck Lim / Getty Images

Szoboszlai Dominik a második félidőben 35 percet játszott a Liverpool felkészülési mérkőzésén a Leicester City ellen. Csapata 4-0-ra nyert, a magyar játékos a negyedik gólból vette ki a részét.

Szoboszlai a szezon első felkészülési meccsén kezdőként egy félidőt kapott a Karlsruhe ellen, majd a Fürth elleni összecsapást egy kisebb bokasérülés miatt kihagyta – Jürgen Klopp akkor azt mondta, ha éles mérkőzés lett volna, biztosan játszik. Szingapúrban, a Premier League-ből kiesett Leicester ellen a kispadon kezdett a magyar válogatott csapatkapitánya, de Klopp a szünetben az összes mezőnyjátékosát lecserélte, így beállt Szoboszlai is.

Csapata addigra már könnyedén dolgozott ki 3-0-s előnyt, és a második félidőben is elég egyoldalú volt a játék. A 61. percben kis híján megszerezte első liverpooli gólját, egy labdaszerzés után a kezdőkörből emelt a kapura, a kapus azonban látványos mozdulattal, fejjel védett.

A negyedik gólból így is kivette a részét, a középre ívelt szöglete után megcsúsztatták a labdát középen, Doak pedig közelről a kapuba fejelt.

Szoboszlai Dominiknak 35 perc jutott a meccsen, a 80. percben ugyanis lehívta őt Klopp, vélhetően nem akartak kockáztatni egy rásérülést. A neki jutott időben 34 labdaérintése és 23 próbálkozásból 22 passza pontos volt, megkísérelt egy második lövést is, akkor a labda elszállt a kapu fölött. Az eredmény a továbbiakban nem változott, a Pool 4-0-ra nyert.

Jürgen Klopp csapata még játszik a Bayern Münchennel és a Darmstadttal, majd augusztus 13-án, a Chelsea otthonában kezdi el a bajnoki szezont.

Szoboszlai Dominik statisztikái a Leicester elleni felkészülési mérkőzésről.
Olvasói sztorik