Nemzetközi foci

Szögletből szerzett történelmi vb-gólt az Arsenal sztárja

Colin MURTY / AFP
Colin MURTY / AFP
Az olimpiai bajnok Kanada hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte az ír csapatot az Ausztráliában és Új-Zélandon zajló női labdarúgó-világbajnokság szerdai játéknapján.

A mérkőzés egy ritkán látható góllal indult, a negyedik percben ugyanis Katie McCabe, az Arsenal játékosa szögletből talált be a kanadaiak kapujába – ez volt a debütáló Írország első világbajnoki találata (0-1).

A folytatásban a labdabirtoklást tekintve Kanada volt fölényben, de egyenlítenie csak közvetlenül a szünet előtt, az első félidő ráadásának ötödik percében Megan Conolly öngóljának köszönhetően sikerült (1-1).

A második félidőben jelentősen feljavult a kanadaiak játéka, egyértelműen ellenfelük fölé kerekedtek és Adriana Leon góljával az 54. percben átvették a vezetést (2-1). A lefújásig újabb gól már nem esett, így az olimpiai bajnok együttes a Nigéria elleni nyitókörös döntetlen után első győzelmét aratta a vb-n.

A C csoportban két kör után eldőlt a továbbjutás, a japán és a spanyol válogatott is megnyerte második meccsét. Az ázsiaiak Costa Rica, míg az esélyesek közé sorolt európaiak Zambia legjobbjait győzték le.

Kapcsolódó
Szexbotrány zavarja a zambiai női futballisták vb-szereplését
A csapatkapitányt tavaly kizárták az Afrika-kupáról, a szövetségi kapitányt visszaéléssel vádolják.

Női vb

B csoport:
Kanada – Írország 2-1 (1-1)

 

C csoport:
Japán – Costa Rica 2-0 (2-0)
Spanyolország – Zambia 5-0 (2-0)

 

Az állás:
1. (és továbbjutott) Spanyolország 6 pont (8-0)
2. (és továbbjutott) Japán 6 (7-0)
3. Costa Rica 0 (0-5)
4. Zambia 0 (0-10)

Olvasói sztorik